XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Zink Fördelar & amp; Bieffekter

Zink är ett spårämne som krävs av kroppen för olika processer såsom sårläkning. En brist på zink kan leda till dåliga hälsoresultat. Men när zinknivåerna är för höga, kan det utlösa förödelse i kroppen också.

Wound Repair

Zink ökar motståndet mot epitelial apoptos eller död hudceller. Zink verkar genom att bekämpa de reaktiva syreradikaler som skadar hudceller. Ändå har topikal behandling visat sig vara mer effektiv än oralt intag vid behandling av sår, enligt en artikel publicerad i 2007 i "sårläkning och regenerering." Zink minskar infektioner och nekrotisk vävnad i huden och främjar läkningen, eller bildandet av nya hudceller.

Diarré

Zink Fördelar & amp; Bieffekter

Zink behövs för att förhindra diarré. Den används ofta i små barn att minska varaktigheten av diarré och risken för dödsfall av detta tillstånd, enligt en analys av prov från nio länder på fyra kontinenter som offentliggjordes i maj 2006 i "The American Journal of Clinical Nutrition." Detta är dock fallet med individer med brist på zink. Om zinknivåer är redan vanligt i en person, är zink inte troligt att ha en effekt på diarré.

lunginflammation

Zink kan bidra till att minska varaktigheten av lunginflammation i kombination med antimikrobiell behandling. Kombinationen hjälpte minskad lunginflammation bättre än antimikrobiell behandling ensam. Effekterna är sannolikt på grund av den korrigering av en zinkbrist i den person med lunginflammation, enligt artikeln av Colorado hälsovetenskap forskare K. Michael Hambidge i "The American Journal of Clinical Nutrition."

Bieffekter

Enligt en studie som publicerades i februari 2007 i "The Journal of Urology" höga halter av zink kan försämra hälsan. Forskarna fann att deltagarna som fick 80 mg zink per dag hade nedsatt funktion urin. Specifikt var de mer benägna att få urinvägsinfektioner och njursten. De var också mer benägna att drabbas njursvikt till följd av för höga zinknivåer. För mycket zink kan också leda till en kopparbrist.