XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Kulstöt & amp; Diskus Drill Tekniker

Översikt

Kulstötning och diskus kasta sätta muskeln i friidrott, men teknik spelar också en viktig roll för att nå framgång i händelserna. En mängd olika borrar kan hjälpa dig att lära sig och finslipa din teknik.

Warm-Up Borrar för kulstötning

Den lömska slänga, bröst pass, och handleds flip borrar hjälpa värma upp och förbereda kroppen för rörelser kulstöt. För att utföra lömska uppkastet, stå på tå ombord inför fältet, håll skott med båda händerna framför kroppen, böj knäna och driva skottet upp och ut med dina ben och armar. Denna övning fungerar på att använda hela kroppen för att starta skottet.

Kistan pass bör också göras mot fältet. Håll skottet med båda händerna på bröstet nivå och tryck skottet upp och ut, som arbetar på armen förlängning. Handled vänder arbete på det sista steget i kast, och kan hjälpa dig att lägga till en extra fot eller två av avstånd om det görs på rätt sätt. Håll skottet med att kasta handen mot halsen. När vi möter fältet, använd din handled att bläddra skottet ur halsen.

Warm-Up Borrar för diskus

Stående utsläpp och bowling diskus hjälp med din release. När du släpper diskus korrekt, kommer det att flyga plan, och resa längre. Stående släpper fungerar på utsläpp i luften. Håll diskus med fingertopparna, med tummen vilande på den plana delen av diskus. Svinga armen upp mot himlen, och frigöra diskus från pekfingret. Fånga diskus, eller låta den falla tillbaka till marken.

För bowling borren håller diskus som du gjorde för den stående release. Tar ett steg med motsatt fot, böj på midjan och släpp diskus längs marken, låter det lossna pekfingret. Diskusen bör färdas i en rak linje på dess kant.

Att sätta en medicin boll för höjd och avstånd

Medicin bollar är bra verktyg för att hjälpa nybörjare lära skott sätta teknik. De är större och lättare att kasta, och du kan använda en lägre vikt om det behövs. För denna övning, hålla medicin boll som du skulle ett skott, sänka dig till en stående kast ställning, och slunga ut kulan uppåt och utåt. Den optimala släppvinkel för att uppnå långt borta är 42 grader. Använd hela din kropp att slunga ut kulan. Förläng benen och använda din rygg och bröstmusklerna innan utvidga din kastarmen. För extra svårighet, försöka sätta upp ett rep på 7 till 10 fot hög för bollen för att rensa. Varje gång du rensar höjd, ett steg tillbaka två steg.

Bly-ups med en rockring

En rockring kan användas i stället för en diskus för en nybörjare kastaren att lära sig fotarbete och arm rörelse kastet, utan frustration av utsättningen. Håll rockring i handen, med armen utsträckt. Kliva in i ditt kast med det motsatta fot, kör dina ben, höfter och bröst medan swinging armen runt kroppen. Håll armen något under axeln och släpp bågen framför kroppen runt ögonhöjd. För att lägga till svårigheter, börja stå med motsatt sida som vetter mot området, och rotera på bollar av dina fötter när du svingar armen runt för att släppa bågen.

Glide Drill

Glid borra hjälper till att bygga förtroende för glidtekniken för att kasta skottet. Börja på baksidan av cirkeln i en hopkrupen ställning, med ryggen mot fältet. Tryck av vänster fot, och kör din högra fot ner och ut mot fotlisten. Samtidigt rotera fötterna så att de är parallella med fotlisten. När du har bemästrat den åtgärden, börjar rotera höfterna mot kastområdet samtidigt som axlarna kvadrat med baksidan av cirkeln.

Sydafrikanska Throw

Den sydafrikanska diskuskast är en tre fjärde kasta att du kan fylla i med antingen en diskus eller en rockring. Börja inför fältet, med vänster fot framför höger. Vrid på vänster fot medan kliva framåt och runt med din högra fot tills hälen står inför fältet. steg då fram med vänster fot så att du är i stående position där det tidigare borren. Svinga armen runt och släpp diskus som tidigare.