XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Metabolism omfattar många system i kroppen använder för att förvandla mat till energi och andra element som kroppen behöver. Metabolism påverkas av vad som äts, nivån av fysisk aktivitet och matvanor. Vissa medicinska tillstånd, särskilt de som involverar sköldkörteln kan påverka ämnesomsättningen. Konsultera en läkare innan du påbörjar några naturliga behandlingar för att se till att det inte finns några underliggande problem.

Näring

Vad vi äter och hur det tillagas kan påverka ämnesomsättningen. Fatta välgrundade beslut om din kost. En kost bör innehålla cirka 25 procent fett, 25 procent magert protein och 50 procent kolhydrater för att generera maximal metabolism. Undvika mättade fetter och transfetter. Utnyttja kokosolja för matlagning snarare än vegetabilisk olja, som kokosolja bidrar till att öka ämnesomsättningen. Kolhydrater bör innehålla komplexa kolhydrater, såsom fullkorn och frukt. Undvik pasta, potatis och vitt bröd.

Lägg naturliga örter för att ytterligare öka ämnesomsättningen. Kelp stimulerar körtlarna och innehåller många viktiga mineraler som hjälper till att bekämpa infektioner. Alfalfa är hög i kalcium, järn och aminosyror. Cayenne används ofta med andra örter eftersom det hjälper påskynda läkning och bekämpa infektioner. Dricka grönt te för att öka graden av kalori användning. Rådgör med en dietist för att skapa en kost som kommer att maximera metabolism och är specifik för din nuvarande hälsotillstånd.

Specifika vitaminer kan också påverka ämnesomsättningen. B-komplex vitaminer, särskilt B12, kan bidra till att öka energinivåer. Ät mat som spenat, sparris, fjäderfä och ägg för att göra det möjligt för B-vitaminer för att interagera med andra mineraler för optimal behandling. Magnesium är väsentligt för många processer i kroppen. Hittade i mandel, jordnötter, fullkornsprodukter och havregryn, kan en multivitamin vara nödvändig för att säkerställa tillräckligt med magnesium konsumeras dagligen. Folat, niacin och tiamin är också viktigt att ämnesomsättningen.

Träning

Motion påverkar ämnesomsättningen genom att bränna mer kalorier och öka muskelmassan. Gör motstånd övningar såsom sit-ups, armhävningar eller tyngdlyftning för att öka muskelmassan. Muskler kräver mer kalorier för att upprätthålla, vilket kommer att öka ämnesomsättningen. Använd aerob träning för att minska fett. Utöva tre gånger i veckan under minst 20 minuter för att få den fulla effekten. Regelbunden motion minskar också stress och förbättrar den allmänna hälsan.

Matvanor

När du äter och hur du äter påverkan metabolism. Ät frukost varje dag för att öka ämnesomsättningen med så mycket som 10 procent. Mellanmål på friska objekt i mellan mindre måltider. Äta fem små portioner varje dag i stället för tre stora kommer att öka ämnesomsättningen och stabilisera socker i blodet. Inte svälta sig själv, eftersom det faktiskt kommer att ge upphov till att bromsa ämnesomsättning för att spara kalorier. Ät långsamt att främja matsmältningen och konsumtion av alla näringsämnen.