XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Eosinofil myalgi syndrom & amp; 5-HTP

L-tryptofan och 5-HTP används i stor utsträckning, "naturliga" alternativ till receptbelagda antidepressiva läkemedel. År 1989 var L-tryptofan kopplad till en epidemi av eosinofili myalgi syndrom. EMS är en ibland livshotande tillstånd som kännetecknas av svår muskelsmärta, ökat antal eosinofiler - vita blodkroppar som är involverade i allergiska reaktioner - och andningssvikt. Efter en amerikanska Food and Drug Administration förbud mot L-tryptofan försäljning, vände många människor att 5-HTP, ett ämne som, liksom L-tryptofan, metaboliseras till serotonin. Efter mer än 20 års forskning, är fortfarande oklart förhållandet mellan L-tryptofan eller 5-HTP och EMS. Rådgör med din läkare innan du tar 5-HTP eller L-tryptofan för depression eller något annat tillstånd.

serotonin Synthesis

Serotonin är en signalsubstans som reglerar ditt humör, aptit, sexuellt beteende, smärtupplevelse, intestinal rörelse och även blodproppar. Serotonin är målet för flera allmänt föreskrivna antidepressiva läkemedel, såsom fluoxetin och paroxetin. Serotonin är producerad av den sekventiella omvandlingen av L-tryptofan, en aminosyra som finns i många livsmedel, till 5-hydroxi-L-tryptofan, och slutligen till serotonin. Serotonin från blodet inte effektivt korsa in i hjärnan, men både L-tryptofan och 5-HTP version gör. Dietary supplementation med antingen L-tryptofan eller 5-HTP tros öka nivån av serotonin i hjärnan.

Förorening

Den 1989 epidemi av EMS ansågs ha härrörde från kontaminering av L-tryptofan preparat som marknadsförs av en enda tillverkare i Japan. En allergisk reaktion mot denna förorening utlöste förmodligen de symptom som är karakteristiska för EMS, och EMS var slut bestämt sig för att vara en "läkemedelsinducerad allergisk sjukdom" som orsakats av föroreningen, men inte av L-tryptofan själv. Därför var L-tryptofan åter godkänd för försäljning i USA under 2005.

5-HTP och EMS

År 1994 blev flera medlemmar av en kanadensisk familj sjuk efter att ha förtärt en 5-HTP tillägg, och en familjemedlem så småningom diagnosen EMS. Efter utvärdering av National Institutes of Health, bestämdes det att familjen hade varit utsatt för ett visst främmande ämne som utlöste 1989 EMS-epidemin. Men en översyn i aprilnumret 2004 av "Toxicology Letters" kallas detta beslut i fråga, med hänvisning till brister i NIH utvärderingen och i den kemiska analysen av denna och andra 5-HTP tillskott.

allergisk Predisposition

En elegant studie som publicerades i oktober 2009 frågan om "Arthritis and Rheumatism" kasta nytt ljus över EMS och dess potentiella orsaker. Efter att ha utvärderat blodet från nästan 100 personer som är inblandade i 1989 EMS epidemi, forskare från Centers for Disease Control and Prevention, National Institutes of Health, Medical University of South Carolina och Japans Ichikawa General Hospital en koppling mellan EMS och vissa genetiska markörer, vilket tyder på att personer med specifika gener kan vara på en högre risk för EMS när de tar L-tryptofan. Dessutom personer med vissa genetiska markörer som är äldre och som tar högre doser av L-tryptofan löper en högre risk för EMS. Det är inte klart om 5-HTP tillskott ger samma risker på känsliga individer som L-tryptofan gör.

överväganden

EMS är en sällsynt allergisk störning associerad med konsumtion av L-tryptofan, 5-HTP eller en kontaminant av kosttillskott som innehåller dessa föreningar. Det faktum att sporadiska fall av EMS fortsätter att visas i människor som inte tar L-tryptofan eller 5-HTP, liksom hos personer som tar tillskott från olika tillverkare, tyder på att EMS härrör från flera olika mekanismer, inklusive genetisk känslighet. För att vara på den säkra sidan, om du tar L-tryptofan eller 5-HTP och utveckla muskelsmärta eller andningssvårigheter, omedelbart avbryta dina kosttillskott och kontakta din läkare.