XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Den mänskliga kroppen organsystem består av ett sammanhängande nätverk av alla de organ i kroppen som arbetar tillsammans för att hålla kroppen fungerar optimalt. Huden är det största organ i kroppen.

Funktioner

Den minsta enheten av ett organ är en cell. Celler kommer samman för att bilda vävnader. Vävnader utgör organ. Kroppens organsystem består av kroppens organ.

Fungera

Varje organ har en specifik funktion den är utformad för att uppfylla. Till exempel, är ditt hjärta konstruerad för att pumpa blod i hela kroppen. Hudens funktion är att ge ett skyddande hölje. Lungorna släpper ut koldioxid och föra syre till våra kroppar. När alla dessa aktiviteter löpa smidigt, är din kropp sägs vara i ett tillstånd av homeostas eller balans.

homeostas

I människokroppen, om homeostas avbryts av sjukdom, kommer din organsystem reagerar för att kompensera för din kroppsfunktion obalans. Till exempel, när plack, en vit, fet substans, börjar att täppa till blodkärlen, kommer hjärtat har svårare att pumpa blod genom kroppen. För att hålla kroppen blodflödet tillräckligt ökar hjärt i storlek och kontrakt hårdare, vilket ökar blodtrycket. Högt blodtryck kan skada njurarna, en annan enhet av kroppens organsystem.