XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Grundläggande Fotarbete Borrar i Netball


Bra fotarbete är avgörande för netball. Som spelare är inte tillåtet att köra med eller dribbla bollen är mer tonvikt på fotarbete. Spelare kan välja att svänga på sin landning foten, flyttar sin andra fot som de vill, men de kan inte flytta landningen foten innan du släpper bollen. En kränkning av fotarbete regler resulterar i ett frikort för oppositionen. Spelare kan utföra en serie övningar för att hjälpa till att förbättra deras teknik.

Vänster höger

"Vänster / höger" drill kräver två spelare. Inrätta tre koner om 2m isär. Position en spelare på mitten kon, och har den andra stå 5m bort med bollen i handen. Spelaren med bollen ska göra tre pass till mottagarens rätt, med hjälp av kottar som en guide och sedan upprepa processen till mottagarens vänster. Mottagaren bör inriktas på landning på henne utanför foten och blanda tillbaka till mitten konen efter varje pass. Flytta passer längre bak för att öka svårigheten att övningen.

Glass

"Ice cream" drill är en enkel övning som fokuserar på balans. Dela in spelarna i en enda fil linjer placerade ca 10 m från varandra. Spelaren på framsidan av gruppen utan boll går mot den andra gruppen, fånga passet och landar på en fot innan föra den andra foten i marken. Spelare ropa "is" när landning foten vidrör marken och "grädde" när deras bakre foten träffar golvet. Mottagaren passerar sedan och följer bollen till den andra gruppen. Fortsätta cykeln, sätta en tidsgräns för borren.

utanför Foot

"Utsidan foten" drill kräver två kull matare och en mottagare. Mottagaren växlar fram och tillbaka mellan de två matare, fånga bollen och sedan passerar den diagonalt till den andra mataren. Betona vikten av landningen på utsidan foten, så att mottagaren kan kliva mot henne avsedda målet när du gör nästa pass.

Frihetsgudinnan

Den "Frihetsgudinnan" drill hjälper spelare att arbeta på deras fotarbete och balans. En spelare står håller bollen väders och den andra spelaren körs hoppar och tar tag i bollen, landar med rätt fotarbete och bra balans. När bekväm, lägga till en sväng efter landningen till rutin så att spelaren står inför sin partner. Öka intensiteten av borren genom att ha "staty" spelare sprint till en annan position på banan och få ett pass innan du upprepar övningen.