XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Glutenintolerans & amp; vindruvor

Om du får diarré eller buksmärtor efter att ha ätit livsmedel som framställts med vissa korn, kan du lider av glutenintolerans, även känd som celiaki. Även druvor inte innehåller någon gluten, kan vissa produkter som framställts av druvor, såsom vin, vara förorenade med gluten under tillverkningen. Tala med din läkare om du är orolig glutenintolerans eller andra matsmältningsproblem.

gluten~~POS=TRUNC

Gluten är ett protein som finns i råg, korn och vete. Personer med celiaki måste avstå från att äta mat med gluten, som kan skada deras tunntarmen. Hos barn kan detta tillstånd orsaka illamående, kräkningar och diarré. Vuxna kan också ha dessa symptom, men dessutom kan de utveckla trötthet, en allmän känsla av dålig hälsa, ben / ledsmärta och irritabilitet, konstaterar FamilyDoctor.org. Andra tecken är ångest, depression och missade menstruationer hos kvinnor.

Druvor och Gluten

Eftersom druvor inte säd, innehåller de inte gluten och bör inte orsaka problem för personer med glutenintolerans. Men vissa viner kan orsaka problem för personer med celiaki, som tunnorna används för att jäsa vinet kan innehålla mjöl pasta. Om du är orolig att du har glutenintolerans, tala med din läkare, eftersom detta kan vara ett allvarligt medicinskt tillstånd.