XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Den syntetiska ämne som kallas kalciumnitrat är en "dubbelsalt." Tillverkare producera kalciumnitrat genom att tillämpa salpetersyra till kalksten, sedan behandla ämnet med ammoniak. Det resulterande kristalliserade materialet liknar bordssalt. Dess tillämpningar är jordbruk och teknik, men det bör inte förväxlas med den typ av kalcium som finns i ätliga livsmedel och kosttillskott. Du kan hitta konstgödsel olämpliga för din trädgård, särskilt om du tror organiska ändringar är friskare.

gödningsmedel

Vissa trädgårdsmästare använder kalciumnitrat som gödningsmedel i grönsaker och ätbara trädgårdsarbete. Mat grödor applikationer inkluderar tomater och äpplen. Kalciumnitrat appliceras med hjälp av sido klänning eller blad metod. Side dressing innebär om gödsel längs rader av växande plantor eller i cirklar runt enskilda anläggningar, sedan arbeta in den övre tum av jord. Vissa hydroponics odlare utspädd kalciumnitrat till utfodring rör för att ge näring åt växter som växer i vatten inomhus.

Disease Control

Vid bladbesprutning, trädgårdsmästare eller jordbrukare späder kalciumnitrat och sprutar lösningen på växterna snarare än på jorden för att hjälpa till att kontrollera sjukdomen. Äppleträd sjukdomar som kalciumnitrat adresser inkluderar kork plats och bitter grop. Tomat killer kallas blomändan röta kan också styras med blad sprayer av kalciumnitrat. Mängden kalciumnitrat behövs varierar beroende på växterna, det växande området och den faktiska användningsmetod.

oro

Enligt Rodale "The Ultimate Encyclopedia of Organic Gardening," kalciumnitrat och andra kemiskt framställda mineralsalter har nackdelar. Konstgödsel foderfabriker, inte jord eller markvänliga daggmaskar. Med tiden utarmar användning av kemikalier i marken, medan organiska gödselmedel skick och näring jordar. Som jord degenererar, är en ökande mängd kemikalier som behövs för att odla växter, som eventuellt kan läcka in i de ätliga växter du förbrukar. Fråga din lokala kooperativa förlängning tjänst om den senaste forskningen om kalciumnitrat att bedöma om produktens fördelar uppväger dess potentiella miljörisker och personlig hälsa.

andra användningsområden

Beroende på graden av kalciumnitrat produceras, har ämnet användningsområden utanför jordbruket. Kalciumnitrat används för att producera radiolampor, glödlampor och tändstickor. Det levererar också en del av den kemiska reaktionen för vissa fyrverkerier och sprängämnen.

Försiktighet

Kalciumnitrat är inte säkert för mänsklig konsumtion. Kalcium gödselmedel som härrör från djurben, ostronskal och dolomit är också potentiella gifter när ätit. Vissa människor tar kalciumtillskott för att bidra till att stärka ben och tänder. För detta ändamål vanliga kalcium formuleringar inkluderar kalciumcitrat och kalciumkarbonat. Mineralet är också lätt tillgänglig i livsmedel som mjölk, mjölkbaserade livsmedel som ost och yoghurt, tofu, melass Blackstrap och mörka, bladgrönsaker.