XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Typer av bakterier och svampar


Bakterier och svampar bebor alla vinklar och vrår av planeten och ger fördelar för ekosystemen och miljön. De är mikroorganismer som är omöjlig att upptäcka med blotta ögat, med undantag för vissa variationer av svampar, som inkluderar sanna svamp. Båda organismerna sammanbrott och hjälp med nedbrytning av materia. De hjälper i behandling och återvinning av näringsämnen, utom när de livnär sig på viktiga näringsämnen i en värdkroppen, och detta kan leda till hälsoproblem och spridningen av bakterier. Flera typer av bakterier och svampar finns i naturen.

Bakterier - Bacillus

Bacillus bakterier har stavformade cellformer. Den stavform bacillus ger dem en aggressiv profil för attackerande organismer. Två typer av baciller existerar: den grampositiva och gramnegativa. Båda typerna av dessa bacill kan orsaka allvarliga infektioner, såsom salmonella med grampositiva typ och influensa med den negativa gram typ. Vissa bakterier ger fördelar för människans matsmältningssystem genom att på ett säkert sätt att bryta ner enzymer.

Bakterier - Cocci

Kocker bakterier har sfäriska eller kulliknande former. De kan ha sitt ursprung i olika former eller samlas tillsammans i stora grupper, som bildar långa kedjor. En typ, stafylokocker, orsakar infektioner i och på huden i form av bölder, fläckar och pustler. En annan typ, streptokocker, obligationer i långa kedjor och orsakar irritation och infektioner i halsen.

Bakterier - Vibrio

Vibrio bakterier kan särskiljas genom sina tunna skära liknande former, som liknar en månskära. De liknar protozoer men bör inte förväxlas med dem eftersom Vibrio bakterier är hundratals gånger större än protozoer. De bakterieliknande versioner av Vibrio bakterier som Vibrio cholera, producera sjukdomen kolera i människor.

Svampar - Benificial

Svampar celler har en central kärna och ett yttre cellväggsmembranet. De kan binda ihop för att producera långa rör (hyfer), som förökar sig i ett nätverk av fibrer som invaderar och klamrar sig fast vid sin mat substans. Ett exempel på ett välgörande svamp organism inkluderar den ätliga svampar. Den gemensamma toadstool är en annan form av svamp. Svamp och svampar tillverkar svampsporer, som kan bäras på vinden strömmar för stora avstånd. Fördelaktiga svampar kan växa som enskilda celler, som kan användas i framställningen av bageri och öljäst, som finns i bröd, vin och öl.

Svampar - Patogena

De mest skadliga svampar orsaka allvarliga hudinfektioner i djur och människor. De svampar celler innehåller fibrösa strukturer som växer och fläta ihop inom vävnaderna i det övre hudskiktet och detta orsakar cellskador och inflammation. De öppna skador och intrång tillåta andra aggressiva sjukdomar etablera sig i cellerna, vilket komplicerar infektionen. Patogena former av svampar som orsakar sjukdomar inkluderar vaginalt och muntorsk, ringorm i tarmarna och fotsvamp.