XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Läkemedel som kan höja blodtrycket

Blodtrycket är ett mått på den kraft som blodet utövar på väggarna i blodkärlen. Optimal blodtryck, enligt American Heart Association, är ett systoliskt läsning (trycket medan hjärta kontrakt) på mindre än 120 mm / Hg och ett diastoliskt läsning (trycket medan hjärtat slappnar) på mindre än 80 mm / Hg. Det finns många faktorer som påverkar blodtrycket, inklusive kost och motion. Många mediciner, både receptbelagda och over-the-counter, kan utlösa en ökning av blodtryck.

acetaminofen

Paracetamol är ett smärtstillande och feber reducering medicin som är tillgängliga över disk. Paracetamol finns i recept när de kombineras med andra läkemedel, såsom kodein (en opioid narkotiska), oxikodon eller hydrokodon. En studie publicerad av Arthritis Foundation fann att patienter som tar paracetamol regelbundet, vilket innebär sex till sju dagar i veckan, har en 34 procent högre risk att utveckla högt blodtryck.

Icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel

Icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel, även känd som NSAID, är läkemedel som används för att lindra smärta, minska feber och minskar inflammation. NSAID är tillgängliga som antingen over-the-counter formuleringar eller receptbelagda styrka droger. Exempel på NSAID innefattar acetylsalicylsyra, ibuprofen och naproxen. Denna typ av medicinering används för att behandla en rad olika tillstånd, såsom reumatoid artrit, osteoartrit och menstruationssmärtor.

NSAID orsaka kroppen att behålla vätska, vilket påverkar blodtrycket. Mer vätska innebär att det finns en högre volym av blod. Att pumpa den ökade volymen av blod, måste hjärtat avtal starkare, vilket ökar blodtrycket. Arthritis Foundation rapporterar att patienter som tar NSAID sex till sju dagar i veckan har en 38 procent högre risk för högt blodtryck.

antidepressiva medel

Antidepressiva läkemedel, såsom venlafaxin, bupropion, desipramin och fenelzin, ändra nivåerna av vissa kemikalier i hjärnan, inklusive noradrenalin, serotonin och dopamin. Även Mayo Clinic rapporterar att orsaken till ökningen i blodtryck som orsakas av antidepressiva läkemedel är okänd, visar tecken på att de gör öka blodtrycket.

P-piller

P-piller är läkemedel som innehåller kvinnliga hormonerna östrogen och progesteron. Genom att förändra nivåerna av hormoner i kroppen, är dessa mediciner avbryter de reproduktiva processer som är viktiga för att erhålla och upprätthålla en graviditet.

Även om många människor tror att högt blodtryck är vanligare bland män än kvinnor, American Heart Association (AHA) rapporterar att nästan hälften av alla vuxna som lider av högt blodtryck är kvinnor. AHA bekräftar också att ta orala p-piller kan öka blodtrycket, särskilt i de överviktiga eller som väljer att röka.

avsvällande medel

Avsvällande, såsom pseudoefedrin, fenylefrin och oxymetazolin, är läkemedel ofta ingår i over-the-counter hosta och förkylningsläkemedel. Dessa mediciner utlösa blodkärlen drar ihop sig (blir mindre), enligt Mayo Clinic, därför ökar blodtrycket.