XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Fördelar med selleri utsäde

Du har förmodligen redan vet att selleri är låg i kalorier och rik på näringsämnen såsom kalium. Mindre känt är dock hur bra selleri utsäde är för dig. Förutom att förbättra livsmedel med en fet smak, erbjuder selleri utsäde vissa hälsofördelar.

Selleri utsäde och näringslära

En tesked av selleri frön innehåller 8 kalorier och cirka 0,5 gram fett. Den lilla mängd selleri utsäde levererar också 35 milligram kalcium, vilket inte är en stor dos mot 1000 milligram du behöver varje dag, men för en sådan liten del av livsmedel är det ett anständigt belopp. Du får 0,9 milligram järn i det tesked, också, vilket är 11 procent av de 8 milligram män behöver varje dag och cirka 5 procent av de 18 mg kvinnor bör ha varje dag. Selleri utsädes leveranser spårmängder av zink, magnesium och fosfor, också.

Power of Fytokemikalier

Enligt "Readers Digest" i en bok som heter "slå tillbaka med mat: Använd Nutrition att läka Vad Ails dig", selleri frön innehåller fytokemikalier, som är föreningar som hjälper till att skydda din hälsa. Speciellt är limonen, kumarin, ftalider och apigenin i selleri utsäde tänkt att hjälpa till att bekämpa inflammation. Inflammation kan uppstå var som helst i kroppen och ökar risken för hälsoproblem som cancer och hjärtsjukdomar.

Potentiella hälsoeffekterna

Selleri utsäde kan bidra till att minska symptom i samband med gikt, Michael T. Murray och Joseph E. pizzorno anteckning i sin bok "The Encyclopedia of Healing Foods." University of Maryland Medical Center rapporterar att selleri utsäde kan också vara effektiva vid behandling av reumatoid artrit. Djurstudier tyder på att selleri frö kan hjälpa till att sänka blodtryck och kolesterol och skydda levern, men humanstudier har inte utförts för att stödja dessa teorier.

Lägga selleri utsäde till din diet

Ett av de enklaste sätten att införliva selleri utsäde i din kost är att skaka det i livsmedel som du redan har. Selleri utsäde kommer att öka smaken av potatissoppa eller musselsoppa, till exempel. Strö selleri utsäde över rå kycklingbröst innan bakning eller grillning dem, eller sprida den över bräserad fläskkotletter eller stekt fisk. Skaka frön över en grönsallad eller inuti en tonfisk smörgås som ytterligare sätt att äta små frön. Om du tar sköldkörtelmedicin eller är gravid, använd inte selleri utsäde utan läkarens godkännande, eftersom det kan störa medicinering eller öka risken för missfall, University of Maryland Medical Center varnar.