XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Är det bättre att bli Muscular för rodd?

Det är inte bara bättre för en roddare att vara muskulös, är det viktigt. Emellertid den typ av muskelutveckling idealisk för en roddare fokuserar på styrka och uthållighet snarare än bulk. Rodd kräver enorm muskulär uthållighet och toppeffekt för spurter. Som Sport Fitness Advisor hemsida säger, är rodd "en av de mest fysiskt ansträngande av alla sporter."

Fysik

Elite roddare tenderar att vara muskulös, passform och hög på grund av fysiken av sporten. Tall roddare har längre armar och ben, som fungerar som hävstänger för att flytta båten genom vattnet med maximal effektivitet. Starka roddare flytta båten genom vattnet snabbare på grund av sin extra kraft. De flesta främsta manliga roddare är mer än 6 fot hög och vikt ca 210 pund Den översta kvinnliga roddare är cirka 6 fot lång och väger ca 170 pund Som BBC Sport hemsida säger, nästan alla roddare vikt är muskel, eftersom varje extra vikt minskar hastigheten på båten.

potential

Om du har grundläggande kroppstyp för rodd, lägga muskler och uthållighet makt kan göra dig till en mästare. Ett program i Australien för att rekrytera ungdomar med rodd potential pekas ut Megan Fox, som hade aldrig rott en båt, för hennes lärobok bygga för rodd. I 1996 olympiska spelen, efter nio år av träning, Fox vann guld.

muskel Type

Den typ av muskelstyrka som du vill för rodd betonar toppeffekt, topp muskulär uthållighet. Att utveckla styrka och uthållighet, rekommenderar Sport Fitness Advisor sportspecifika styrketräning, inklusive sittande rader, hip släde arbete och enda arm rader. Dessa övningar ger dig muskler som kan tillhandahålla toppeffekt för förivrar tidigt i loppet att fastställa positionen för den långa glid i mellersta delen av loppet och sedan en annan all-out sprint på tråden. Wellness MA webbplats innehåller en komplett styrketräning träning rutin för roddare, inklusive styrketräning övningar för ben, armar, bröst, mage och låg rygg.

överväganden

Om du inte har en idealisk storlek för rodd, kan du tävla i lättvikts rodd, öppen för män upp till 160 pund och kvinnor upp till 140 pund Det finns VM för lätta roddare, både manliga och kvinnliga, och vissa högskolor och rodd klubbar har lätta lag. I själva verket, FISA, det styrande organet i rodd, uppmuntrar lätt racing som ett sätt att främja rodd i länder och regioner med en befolkning på mindre statured människor, såsom Latinamerika och Asien. Men styrka och uthållighet krav är samma lätta racing som du de är i öppet eller tunga, rodd. Så du har fortfarande att träffa tyngdrummet för sportspecifik träning för att bygga starka och magert muskler du behöver för rodd