XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Frukost har kallats den viktigaste måltiden på dagen. Om du äter frukost, har du ett försprång på en hälsosam kost och bibehålla en normal vikt. Om du inte äter frukost, här är några intressanta forskningsresultat och idéer för din frukostbordet som kan ha en positiv inverkan på din midja och hälsa.

Stor frukost Diet

Forskare från Hospital de Clinicas i Caracas, Venezuela och Virginia Commonwealth University genomförde en studie med 94 fysiskt inaktiva, överviktiga (feta) kvinnor. Fyrtiosex av kvinnorna deltog på mycket låg kolhydrat diet, i vilken de tilläts ett intag av 1,085 kalorier per dag. Frukost för denna grupp tillåts 17 gram kolhydrater, 51 gram protein och 78 gram fett per dag. Frukost var den minsta måltiden på dagen på 290 kalorier. Frukosten bestod av 7 gram kolhydrater och 12 gram protein.
Fyrtioåtta kvinnor placerades på en modifierad kolhydratfattig diet eller "stor frukost diet". Denna grupp av kvinnor tog i 1.240 kalorier per dag, med 97 gram kolhydrater, 93 gram protein och 46 gram fett under hela dagen. Frukost var 610 kalorier per dag, bestående av 58 gram kolhydrater, 47 gram protein och 22 gram fett.
Efter fyra månader hade kvinnorna på mycket låg kolhydrat diet förlorade ett genomsnitt av 28 pounds; kvinnor på "stor frukost diet" förlorade ett genomsnitt på nästan 23 pounds och fortsatte med att förlora ytterligare 16,5 pounds i genomsnitt. I jämförelse, kvinnorna på mycket-lågkolhydratkost gick på att förlora ett genomsnitt av ytterligare 4,5 pund.

Friska frukost

En nationell hälsostudie redovisas i American Journal of Clinical Nutrition visade att personer som åt en hälsosam, lägre kalori frukost var mer benägna att väga mindre än de som hoppade över frukost. Denna rapport ger mer ammunition till det faktum att frukost är den viktigaste måltiden på dagen - så länge som den måltid består av högkvalitativa livsmedel, snarare än söta bakverk. Människor som äter frukostflingor är mer benägna att väga mindre än de som åt ägg och stek.

Hälsosam frukost idéer och tips

Ta ordet "frukost" isär. Du får "break" och "snabbt". Frukost bryter din nattlång snabbt och hjälper till att sätta din ämnesomsättning på hög växel, hjälper dig att bränna kalorier snarare än lagra dem. Att äta frukost också hjälper till med ditt minne och koncentrationsförmåga, hjälper dig att undvika hetsätning och hjälper till att behålla din vikt på en sund nivå.
Du behöver inte ha ägg, bacon, korv, hash browns och stek för frukost. I själva verket, dess friskare om du hålla sig till en fiberrik spannmål, färsk frukt, hela eller blandad korn bröd, toppat en fullkornsvete engelsk muffin med en skiva av mager ost, en frukt smoothie eller kokta havregryn. Lägg ett glas apelsinjuice eller lättmjölk, örtte och du har berört de flesta större livsmedelsgrupper i den viktigaste måltiden på dagen.