XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Rik på omega-3 fetter, antioxidanter och andra läkande egenskaper, kan lin och kokosolja ger en mängd olika hälso-, hud- och hårvårds fördelar, även om vetenskapliga bevis saknas för att demonstrera effektiviteten för vissa villkor.

Identifiering

Kokosolja kommer i en vit, fast form som vänder sig till en klar vätska vid upphettning, medan linfröolja kommer kyld i flytande form.

Funktioner

Linfröolja innehåller tre essentiella omega-3-fettsyror, inklusive antiinflammatoriska alfa-linolensyra (ALA), som kroppen använder som energi, istället för att lagra som fett. Kokosolja innehåller medellånga triglycerider, som levern bryter ned snabbare än andra fetter och omedelbart förvandlas till energi.

Hälsofördelar

Även linfröolja används för att behandla reumatoid artrit, höga blodfetter, ångest, vaginala infektioner, åderförkalkning, högt blodtryck, hjärtsjukdomar och diabetes, MedlinePlus, vilket är en tjänst av den amerikanska National Library of Medicine, rapporterar att det vetenskapliga underlaget är otillräckligt för att avgöra dess effektivitet.

Medan förespråkarna för användning av kokosolja hävdar att det ökar bra HDL-kolesterol, ökar ämnesomsättningen, hjälper till att bränna fett och kan förhindra hjärtsjukdomar, både MedlinePlus och MayoClinic.com avråder konsumerar kokosolja i en hjärt-hälsosam kost på grund av dess höga mättade fetthalt.

Matlagnings Överväganden

Håll linolja kylda och inte värme när det används för matlagning. Sluta uppvärmning kokosolja när det börjar avge rök för att undvika förlust av smak och hälsosamma egenskaper.

varningar

Ät linfröolja om du är gravid, ammar eller har en blödningssjukdom. Undvik att ta linfröolja med mediciner som långsam blodkoagulering eller lägre blodtryck.