XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Så för att lindra en stram, torr, sprucken Face

huden torr i ansiktet är obehagligt, och om den lämnas obehandlad kan leda till tidig debut av fina linjer och rynkor. Även torr hud är ibland genetiska, är det ofta orsakas av exponering för väder, varmt vatten eller hårda ansiktsprodukter. För många människor, är torr hud värre under vintern, och kan bli röd, sprucken och smärtsam. Ändra din rutin för att lindra obehaget av torr hud.

Vatten

Korta bad och duschar lägga fukt till huden, men alltför mycket tid i varmt vatten remsor hudens naturliga oljor. Begränsa bad och duschar till fem till tio minuter, och hålla vattnet behagligt varmt men inte kokhett. Även om en rub-ned med en torr handduk är uppfriskande, behandla ansiktet försiktigt och klappa huden torr med en mjuk handduk. Begränsa ansikte-tvätt till en gång per dag. Torr luft förvärrar också torr hud. Om det är möjligt, använda en luftfuktare, särskilt under vintern när inomhusluften är varm och torr. Annars placera en kastrull med vatten nära ett element eller annan värmekälla.

Tvål

Många tvålar är hårda och gör mer skada än nytta, eftersom de band den naturliga fukt och oljor från huden. När naturliga skyddande oljor är skalat bort, är huden inte kan hålla fukt. Undvik antibakteriella tvålar och rengöringsmedel som innehåller deodorant, astringents eller doft, som torkar och irritera huden. Använd i stället milda, fuktgivande tvål eller tvålfria rengöringsprodukter för ansiktet.

Återfuktning

Moisturizer är avgörande för torr, narig hud. Använd den omedelbart efter bad, när huden är fuktig. Experiment för att bestämma vilken fuktighetskräm är bäst för dig. Även salvor är effektiva, de ofta lämnar huden känns fet. Överväga att använda krämer och lotion under dagen och salvor på natten. Tjocka krämer ge mer nytta för huden än tunna lotioner. Leta efter produkter som innehåller niacinamide, dimetikon och hyaluronsyra, som fylla på hudens fukt. Om din hud är fjällig, använder en produkt med salicylsyra, som stöts bort det översta lagret av huden. Använd mjukgörande med en SPF faktor 15 eller högre året, eller tillämpa fuktighetskräm i ett solskyddsmedel.

Rakning

Rakning är hårt på huden, ofta orsakar torrhet och irritation. Aldrig raka torr hud. Istället raka efter bad när hårstråna är mjuka, eller hålla en varm tvättlapp mot huden strax före rakning. Använd en rakgel eller kräm för att återfukta huden, så att produkten att tränga in i håret i ca tre minuter före rakning. Rakning med riktning mot hårväxten är mindre irriterande än rakning mot hårväxten. Var noga med att byta blad när de blir slöa - ungefär vart femte till sju rakningar.