XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Biverkningar av att ha bröst implantat


Vissa kvinnor kan känna att deras bröst är för små eller inte rätt proportioner. Kosmetisk bröst förbättrande kirurgi finns för att göra det möjligt för kvinnor att ha storlek och proportionaliteten i sina bröst ökat eller balanserad. Sedan starten har bröstimplantatkirurgi varit populärt med kvinnor som var missnöjda med sina kroppar, men många biverkningar av förfarandet kvarstår.

Amning

Kvinnor som har sina bröst artificiellt förbättrade kan finna sin förmåga att amma sina barn påverkas negativt. Kvinnor som söker bröstimplantat bör tala med sin plastikkirurg om sina planer på att amma i framtiden för att se till att de är helt underrättade om möjligheterna.

mammografi

Implantat kan orsaka komplikationer under rutinbröstundersökningar. Särskilda röntgen förfaranden krävs av kvinnor som har implantat och sjukvårdspersonal som utför prov bör vara medvetna om närvaron av implantaten.

Känsla

Efter att ha fått ett bröstimplantat vissa kvinnor rapporterar en förändring av känslighet i deras bröst och bröstvårtor. Vissa kvinnor rapporterar förlorad känsla; andra kvinnor rapporterar nya och smärtsamma nivåer av känslighet för beröring och känselkontakt.

Läckage och bristning

Även om det inte är absolut en bieffekt, kan implantat läcka, bryta eller på annat sätt brista. Kvinnor som har implantat bör vara noga med att undvika fysisk påverkan på deras chest--YourPlasticSurgeryGuide.com varnar för att även en mammografi kan orsaka ett implantat att brista. Implantat som läcker eller brott kommer att kräva ytterligare kirurgi för att tas bort eller ersättas, för att undvika hälsoproblem från främmande ämnen i kroppen senare.

ärrbildning

Någon form av operation lämnar ett ärr, och bröstimplantat är inte annorlunda. Även kosmetiska kirurger kan försöka minimera uppkomsten av ärr genom att göra snitt i mindre synliga områden, och även om kosmetiska behandlingar kan hjälpa till att minimera uppkomsten av ett ärr, bör kvinnor som söker bröstimplantat förstår att vissa ärrbildning är oundviklig.

Infektion

Alla operationer bär med sig risken för infektion. Om det efter en bröstimplantat kirurgi, upptäcker en kvinna tecken på en infektion, som enligt DocShop.com "rodnad, lokal svullnad, värme och ömhet," och eventuellt feber, kan hon behöva ta antibiotika eller har implantat avlägsnas så att infektionen blir besegrad.