XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Hur man hittar vitaminer i maten vi äter


I dagens snabbmat matkultur det kan vara svårt att veta exakt vad du äter. Vi har blivit vana vid att äta mat utan att ge någon paus för att fundera över vad de näringsmässiga fördelarna är för våra kroppar. Det kan också vara svårt att hitta denna information. Livsmedelsproducenter är inte skyldigt att offentliggöra hela näringsinnehållet på etiketter, och restauranger är inte skyldiga att erbjuda näringsinformation. Fortfarande, med en liten undersökning och några tips, kan du analysera dina måltider för att ta reda på exakt vad vitaminer är i de livsmedel vi äter.

Instruktioner

1 Se etiketten, om det finns en sådan. Livsmedelsproducenter är skyldigt att offentliggöra de mängder av vissa vanliga vitaminer i sina livsmedel, men de är inte skyldiga att rapportera alla. Förlitar av etiketter kan ge dig en snabb överblick över vad näring du får, men kan måla en ofullständig bild. Det är bäst används som en startguide.

2 Kontakta en föda guide. Detta kan vara en bok från biblioteket eller en webbplats som USDA mat pyramid webbplats. Detta är ett bra sätt att ta reda på exakt hur mycket av varje vitamin i den mat du äter eftersom du kan hitta fullständig livsmedelsanalys och inte bara några objekt på en etikett. Detta hjälper ge en mer fullständig bild av din kost. Se avsnittet Resurser för en lista över online näring guider samt information om böcker.

3 Använd matens färg för att identifiera vitaminer och mineraler. Detta fungerar främst för färsk frukt och grönsaker för att identifiera fytonäringsämnen. Till exempel, orange livsmedel som morötter är höga på betakaroten, och röda livsmedel som tomater är höga i lutene.

4 Consult diet, recept eller näring programvara. Många program, som Master Cook, Spark Människor, kost makt och andra gör att du kan lägga till objekt som du har ätit i mjukvaran och skapa en fullständig rapport om alla vitaminer i din måltid. Många kan kartlägga denna information för dagar, veckor och månader för att hjälpa dig att upptäcka uppenbara brister eller overages med extra fördelar av även spåra kalorier, fett, fibrer och fysisk aktivitet.