XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Hicka är ett vanligt problem, men det är ofta svårt att räkna ut vad som utlöste dem. När det gäller kortfristiga hicka, är orsaken oftast relaterade till något du drack eller åt, men andra faktorer kan vara på lek med långsiktiga hicka.

Identifiering

Enligt Medical News Today, är en hicka en sjukdom i luftvägarna där membranet och struphuvudet kontrakt ofrivilligt samtidigt och luftstrupen stängs stoppa vanligtvis jämnt flöde av luft till lungorna.

Fungera

Enligt Medical News Today, hicka är kroppens sätt att försöka driva ut mat eller gas från magen. Om ett ämne, såsom mat eller mage gas, har inflammerad din membran, membranet kontrakt, vilket gör att du kraftigt andas. Luften aldrig når lungorna, men eftersom muskelsammandragning har stängt glottis eller luftstrupen. Detta orsakar gupp i vår andning som vi känner som hicka.

orsaker

Enligt Mayo Clinic, kortfristiga hicka, som vanligtvis försvinner efter flera minuter, vanligen orsakade av överätande eller dricka kolsyrade eller alkoholhaltiga drycker, men de kan också utlösas av känslomässig stress och plötsliga förändringar i temperatur.

Långsiktiga hicka, definierade som varar längre än 48 timmar, tyder oftast skador på phrenic nerven, som fungerar tillsammans med membranet. Irritation i phrenic nerven kan orsakas av ett hår eller annat främmande föremål vidröra trumhinnan, halsont, en struma eller tumör i halsen, eller sura uppstötningar. Män diagnostiseras med långsiktiga hicka betydligt oftare än kvinnor. Några av de riskfaktorer för att utveckla långsiktiga hicka inkluderar narkos, Bukspänning eller intubation. Läkemedel, såsom alkohol, barbiturater och steroider, kan öka förekomsten av hicka som gör sådana metabola sjukdomar som diabetes eller njursvikt.

Förebyggande / Lösning

Enligt Medical News Today, för att förhindra hicka, försök att begränsa ditt intag av alkoholhaltiga och kolsyrade drycker och äter mat långsamt.

De flesta kortfristiga hicka kan botas genom att glömma om dem, men det finns många "huskurer" för dem, inklusive att inducera plötslig skräck, dricksvatten upp och ned eller hålla andan. Dessa åtgärder är tänkt att hjälpa fart membranet.

Varning

I fall av svår eller långsiktiga hicka, är det lämpligt att se en läkare för att utesluta möjligheten av en tumör eller en infektion skadar det centrala nervsystemet. Det är dock mycket sällsynt att hicka blir allvarlig nog att motivera läkarvård.