XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

En färdighet som skiljer en bra basketspelare från en stor basketspelare är möjligheten att skjuta med båda händerna. Genom att bli ambidextrous på basketplanen, du öppnar upp ett stort antal bilder som är tillgängliga för dig hela tiden. Genom att följa dessa steg, kan du lära dig hur man skjuter en basket med båda händerna.

Instruktioner

1 Stärk din "off" arm. Många basketspelare kämpar med sin utanför sidan eftersom deras off arm är svagare än deras andra armen. Gör övningar som håller båda armarna stark. Testa dig själv och se till att det inte finns en skillnad mellan armarna. Du hittar arm övningar i databasen vid MyFit webbplats.

2 Börja med dribbling övningar. Innan du börjar lära sig att skjuta med båda händerna, börjar helt enkelt med dribblingar med din off hand. Få en basketboll och gå på en domstol och praxis dribbling. Detta hjälper din koordination med din off hand.

3 Öva skytte med din off hand. Börja nära korgen och flytta dig bort från korgen tills du kommer runt den fria kastlinjen. Skjut kontinuerligt tills du känner dig säker med ditt skott. När du är säker med din monter stillbilder med dig av handen, börja skjuta layups med din off hand. Upprepa tills du kan göra en god andel av dina layups med båda händerna.

4 Spela i faktiska basketmatcher och koncentrera sig på att bara använda din off hand. Detta kan vara mycket svårt i början, men det är ett bra sätt att lära sig hur man skjuter med båda händerna. Om du tvingar dig att skjuta alla skott med ut handen, så småningom blir det andra natur.