XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Vad är Boswellia extrakt?

Ayurvedisk medicin är en traditionell form av indisk medicin som bygger på många olika örter och andra naturliga produkter. En av dessa, som kallas indisk rökelse eller Boswellia är en växtbaserade preparat som kommer från en anläggning harts. Boswellia extrakt har medicinska egenskaper som kan hjälpa till att lindra symtom på artrit och andra sjukdomar.

Ett träd för hälsa

Boswellia anläggningen (Boswellia serrata) växer som en medelstor, multibranch träd i Indien, där det finns i torra, bergiga områden. Trädets bark innehåller kanaler som kan öppnas och sekret harts när barken skalas bort trädet. Denna gummi harts har varit en del av traditionell medicin i århundraden. Utövare av indisk örtmedicin rekommenderar extrakt framställda från Boswellia harts som en aktuell antiseptisk att förhindra tillväxt av patogener i sår och, tagna internt, som ett slemlösande för att lindra hosta eller som en medicin för artrit.

Naturligtvis medicinsk förening

Hartset från Boswellia träd innehåller flera naturliga ämnen, bland annat flyktiga oljor, andra kemikalier som kallas terpenoider och vissa sockerarter. En av terpenoider kallas boswellic syra, den komponent som är tänkt att vara ansvarigt för hartsets medicinska egenskaper. När hartset behandlas med alkohol, upplöses boswellic syra i alkohollösningen, som producerar extraktet. Modern forskning har undersökt de möjliga användningsområdena för boswellic syra som en naturlig anti-inflammatorisk förening, med vissa positiva resultat i både laboratorie- och kliniska studier.

Forskning om inflammation

Din kropp utvecklar inflammation som ett svar på patogener, skador på celler eller exponering för irriterande. Så småningom kan inflammation orsaka artrit och andra sjukdomar. Laboratorium forskning tyder på att boswellic syra minskar inflammation hos försöksdjur, genom att undertrycka aktiviteten hos immunceller som är involverade i inflammation och minska kroppens produktion av en naturlig förening som kallas 5-lipoxygenas som hjälper orsaka inflammation. Flera kliniska studier tyder på att Boswellia extrakt kan hjälpa till att lindra symtom relaterade till artrit. I en studie som publicerades i januari 2008 frågan om "Arthritis Research and Therapy," forskarna utvärderade 75 patienter med knä artrit som tog antingen Boswellia extrakt eller placebo under tre månader. De som konsumerade extraktet hade signifikant minskning av smärta och förbättrad knäfunktionen, jämfört med placebogruppen.

Vad ska man göra

Boswellia extrakt är tillgänglig från hälsokostbutiker eller naturliga apotek, vanligtvis som en pulverberedning i kapslar. Även om ingen rekommenderade dagsdosen har bestämts, används kliniska studier av örten för artrit upp till 3,6 gram av extraktet som en daglig dos. Även om ört hade inga negativa biverkningar i klinisk forskning, inte konsumera det om du är gravid, eftersom det kan påverka livmodern; säkerheten vid amning också har inte utvärderats. Det kan också interagera med vissa mediciner. Till exempel, laboratorium forskning som publiceras i 2005 i "Indian Journal of Experimental Biology" antyder att Boswellia kan sänka kolesterolhalten i blodet och kan därför interagera med kolesterolsänkande läkemedel. Diskutera användning av Boswellia extrakt i detalj med din husläkare för att avgöra om det kan vara till hjälp för dig.