XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Hur man kan bli av oro


Oro kan leda till stress. Om du oroa dig hela tiden, kanske du upptäcker att du blir sjuk mycket oftare än andra som inte oroa sig så mycket. Oroa påverkar hur du lever ditt liv och hur du interagerar med andra. Om oro påverkar ditt liv, måste du lära dig att få kontroll över dina bekymmer och hantera dem på ett effektivare sätt. Nedan är några enkla tips som kan hjälpa dig att sätta bekymmer i dess ställe.

Instruktioner

1 Uppmärksamma som är ansvarig. Ofta när vi oroar, känner vi att vi har förlorat kontrollen över situationen. Genom att erkänna att du har kontroll över ditt sinne, kan du göra ett medvetet beslut att inte låta din oro övervinna dig. Att göra detta kommer att hjälpa dig växla från en känsla av hjälplöshet till en av att ha kontroll. Använd logik för att internt diskutera din oro. Tänk om lösningen på ditt problem. Om problemet kan lösas, då finns det ingen anledning att oroa sig det.

2 Acceptera din oro och sedan låta det gå. Bekymmer existerar av en anledning: att hjälpa dig att överleva. Om vi ​​inte oroa sig för att komma in bilolyckor, till exempel, skulle vi inte ta körlektioner och skulle inte iaktta försiktighet vid bilkörning. Ett visst mått av oro är frisk, men för mycket av det goda kan vara farliga. Bekräfta din oro och sedan låta det gå.

3 Skriv ner din oro. Ett sätt att erkänna din oro är att göra en lista över de saker som stör dig. När du har din lista, analysera dina bekymmer och prioritera dem i sådana som lätt kan lösas och de som kräver ytterligare koncentration. Detta kan göra det lättare att upptäcka vad som verkligen stör dig och hjälpa dig att komma fram till en plan för att lösa dina bekymmer.

4 sluta förhala. Det är frestande att skjuta upp saker till sista minuten och sedan oroa sig allt som du behöver göra. Gör ett medvetet beslut att komma fram till en lösning nu snarare än att slösa dyrbar tid på att oroa det.

5 Ta en paus. Om du övervinna med oro över något, kan det vara bra att ta en paus och rensa ditt sinne. Gå till en lugn plats och sitta i 10-15 minuter med ögonen stängda. Gör en mental lista över de välsignelser i ditt liv. När du känner igen den positiva, kan din oro verkar inte så överväldigande. Om sitter på en lugn plats inte fungerar för dig, försök att gå en promenad. Övningen kommer att hjälpa dig rensa ditt sinne och höja din endorfin nivåer, vilket ger din sprit en hiss. Med lite tur din oro minskar.

Tips

  • Om bekymmer blir långlivade, överväldigande eller försvagande, söka hjälp av en psykisk sjukvårdspersonal.