XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Mödrar som tycker ammar sina nya barn kan inte vara medveten om att omvårdnad saktar återkomst fertilitet. Medan många nya föräldrar kan lindras att risken för en annan graviditet sänks med amning, kan andra rivas mellan fortsätta amning relationen mellan mamma och barn, och att utforma ett annat barn. Lyckligtvis finns det några konkreta åtgärder mödrar kan vidta för att påskynda återkomst fertilitet samtidigt omvårdnad.

Instruktioner

Övervaka Omvårdnad vanor

1 Spela in varje ammande session i en anteckningsbok. Märk upp på sidan med datum. Varje gång du sjuksköterska ditt barn, registrera tid. Glöm inte att spela in natt sessioner också, eftersom dessa är en mycket viktig faktor i gengäld av fertilitet.

2 Efter ungefär två eller tre dagar att spela in alla vård sessioner, undersöka dina data. Ägna stor uppmärksamhet åt det genomsnittliga antalet ammande sessioner per dag, samt vilken tid på dagen då de uppstår.

3 Skär ner på antalet vård sessioner per dag. Om ditt barn är äldre än sex månader och har börjat fasta ämnen, försök att börja med att byta ut en eftermiddag eller sen morgon omvårdnad session med fast föda.

4 Efter ett par dagar med en minskad omvårdnad session försöka ta bort en annan. Om du gör detta tills omvårdnad sessioner mellan fyra och sju timmars mellanrum, är din tid mycket mer benägna att återvända, vilket möjliggör nästa barnet att utformas.

5 Naturligtvis kommer regelbundet samlag alltid öka dina chanser att bli gravid.

Tips

  • Om ditt barn är mindre än sex månader gamla, och har ännu inte börjat äta fast föda, då bröstmjölk är hans främsta näringskälla. Stressa inte avvänjning med en baby i denna ålder. Enligt American Academy of Pediatrics, bör barn ammas enbart åtminstone sex månader.
  • Var noga med att minska vård sessioner gradvis. Plötsliga förändringar är inte mer användbar än långsamma förändringar, och en gradvis övergång blir lättare på baby. Det kommer också att minska risken för igensatta kanaler.
  • Kom ihåg att bara för att din tid inte har återvänt betyder inte att du inte kan föreställa sig. Många kvinnor har ägglossning under amning utan återkomst menstruationsblödning. Ta regelbundna graviditetstester för att säkerställa att du inte är i själva verket gravid.
  • Såsom nämnts ovan, minskar mängden omvårdnad tid kan ibland vara svårt att balansera med mjölkproduktion. Om dina bröst känns väldigt full, kanske du vill använda en bröstpump för att tömma dem, för att undvika igensatta kanaler eller mastit. Men detta inte brukar orsaka problem om minskningen är abrupt och drastisk.