XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

5-Out Motion Offense kan vara en integrerad del av ett team offensiv filosofi. Med en hel del öppna ytor och möjlighet till rörelse, ger det många målchanser när de utförs på rätt sätt. Denna artikel kommer att fokusera på den grundläggande inställningen och rörelser 5-Out Motion brott.

Instruktioner

Hur man ställer in

1 Point guard tar bollen i mitten av spelplanen.

2 Framåt inrättas på vid armbågarna. Armbågen är den punkt där banan linjen och frikast linjen möts.

3 Wings inrättas i hörnen innanför 3-punkts linje.

Hur Kör Play

4 När point guard blir mellan halv domstol linje och toppen av nyckeln, de framåt vända och etablera en skärmposition att vingarna kommer att använda för att få öppna. De framåt måste läsa vingens försvarare och ställa in skärmen som mest effektivt öppna upp vingen för ett pass. Hänvisa till min artikel: "hur man ska utföra en Off Ball Screen i basket" för tips (se länk i Resources nedan). Efter att skärmen är tillverkad, positionerar framåt själv / hon själv i hörnet.

5 Point guard väljer en sida av domstolen att den ursprungliga pass till vingen (point guard bör inte göra ett pass från mitten av spelplanen, eftersom det kan bli stulen lättare).

6 Point guard gör passningen till vingen och går till andra sidan av domstolen för att ställa en skärm på motsatt vingens försvarare.

7 Den motsatta flygeln kommer utanför skärmen och skär genom banan efter passet. Om passet inte blir gjort, han / hon skulle ställa upp på ballside blocket.

8 Medan vingen skär genom banan, sätter en point guard en skärm på spelaren försvara framåt mitt emot bollen. Denna framåt nedskärningar till frikast linjen efter ett pass, medan point guard övertar positionen i weakside hörna (andra sidan av domstolen från bollen ca 12 fot från korgen).

9 Om framåt inte får passet vid frikast linjen, han / hon skjuts ut till toppen av nyckeln för att ta emot en boll återföring pass.

10 Om den första skär (ving genom körfält) och andra skär (fram till frikast linjen) inte får passera, vill du flytta bollen tillbaka till mitten av spelplanen. Framåt skjuts ut till toppen av nyckeln för att ta emot passningen från kanten.

11 Medan passningen görs, vingen som är på blocket går ut för att ställa en back skärm på framåt i hörnet. Det framåt skär genom banan efter bollen och ett skott i körfältet.

12 Om passet inte görs till den främre skär genom banan, fortsätter att fram till den andra sidan av domstolen och får en skärm från spelaren på kort hörnet (den ursprungliga point guard) och skjuts ut till vingen för att ta emot passera. Medan detta sker, vingen på den andra sidan (vingen som fick det första passet för att starta uppspelning) sätter en ned skärm på spelaren i hans / hennes hörnet för den spelaren att pop ut till vingen för ett pass.

13 Spelaren med bollen gör passningen till spelaren på vingen och processen börjar om igen.

Tips

  • Det är viktigt att ha tålamod att driva brottet - om det är korrekt genomförs, kan försvaret så småningom bryta ner och presentera en bra målchans.
  • Alla skärmar och nedskärningar bör vara exakt, för att vara effektiv.
  • Brottet är ett ramverk för laget - om en dribble enhet, hoppa skott eller variant på en nedskärning kan öppna upp en målchans, bör det ske - särskilt när laget har full förståelse för brottet.