XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Har varmt te Hjälp uppblåsthet & amp; Gas efter måltid?

Du kan drabbas av uppblåsthet och gas efter måltid för en mängd olika skäl. Till exempel, vissa livsmedel, såsom bönor, producerar stora mängder gas. Dessutom kan livsmedel intolerans eller plötsligt öka fiberintaget också orsaka gas och uppblåsthet. Hot vanligt te, såsom svart eller oolong, är inte ditt bästa val för att lindra uppblåsthet eftersom de innehåller gas orsakar koffein; emellertid kan andra heta teer vara fördelaktigt. Fortfarande behövs mer forskning, och det är bäst att söka läkare först om du är benägna att uppblåsthet.

Ingefärste

Detta te är en av de mest kända naturliga botemedel för uppblåsthet. Ingefära är en underjordisk stam, eller rhizom, som också är en vanlig krydda som används i matlagning. Det lindrar uppblåsthet genom att hjälpa att driva ut gas från magtarmkanalen och avkopplande tarmarna. Ingefära hjälper också för att behandla kramper och smärta som kan åtfölja uppblåsthet. Även om du kan köpa ingefära te i påsar, är det bäst att göra detta te från färsk, rå ingefära, som behåller flera av de läkande näringsämnen. James A. Duke, författare till "The Green Pharmacy Guide to Healing Foods," rekommenderar att lägga ½ tsk färskriven ingefära till en kopp varmt vatten.

pepparmintste

En annan te du kan finna lindrar uppblåsthet och gas efter att äta är pepparmynta, eller Mentha pipe. Enligt University of Maryland Medical Center, slappnar peppar musklerna möjliggör mag gas, vilket leder till uppsvälldhet och andra symptom, att passera. Du hittar pepparmintste i stormarknader, apotek och naturliga hälsofackhandeln, men du kan också göra ett te med en tesked torkade blad av pepparmynta och en kopp kokande vatten, rekommenderar UMMC. Låt te dra i 10 minuter och låt den svalna. Drick det mellan måltider under dagen.

Maskros

Även maskros har fått en dålig rap som en irriterande trädgård ogräs, faktiskt det har läkande egenskaper. Bland dessa egenskaper är dess förmåga att bannlysa uppblåsthet. Det har även godkänts som en carminative - ett ämne som driver gas ut ur magen och tarmarna - kommissionens E, en tysk myndighet, konstaterar Duke. Maskros är också ett diuretikum, vilket betyder att det ökar eliminering av överflödig vätska från kroppen, vilket också är fördelaktigt för att lindra uppblåsthet. Du kan skörda maskros från din egen gård, men om du använder skadliga kemikalier såsom bekämpningsmedel och konstgödsel när trädgårdsarbete, är det bäst att köpa ekologiskt maskros te eller färska ekologiska maskrosblad från din mataffär. Använd inte maskros rot för att göra te eftersom det är rik på inulin, vilket ökar gas som kan leda till uppblåsthet.

överväganden

Om du har ett medicinskt tillstånd, inte ta örtteer utan läkares inrådan, eftersom vissa teer kan interagera med läkemedel. Ingefära, till exempel tunnar ut blodet, så ta inte det om du har en blödningssjukdom. Även om uppblåsthet kvarstår och börjar att störa dina dagliga aktiviteter, kontakta läkare. Uppblåsthet kan vara ett symptom på en bakomliggande sjukdom, såsom en matintolerans, colon irritabile, eller en gastrointestinal infektion eller sjukdom, konstaterar Mayo Clinic.