XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Knä smärta efter en skada kan minska rörligheten och göra det svårt eller omöjligt att gå, springa eller gå i trappor. Det finns flera sätt att hantera en knäskada. Och medan vissa människor nå för medicin flaskan till molande värk och lugn inflammation, är is terapi en beprövad effektivt botemedel mot knäskador.

Fungera

Is terapi är en snabb och effektiv åtgärd för knäet skadar eftersom kyla från en kylklamp eller kall duk minskar inflammation och svullnad, och hjälper bedöva smärtan.

Tidsram

Mayo Clinic rekommenderar att tillämpa en kall kompress på knäskador i steg 20 minut upp till tre gånger om dagen.

Rolig fakta

Helst ska du vill använda en kylklamp ämnade att behandla skador. Om du inte har tillgång till en, kan ett paket med frysta grönsaker från frysen (ärtor och majs fungerar särskilt bra) fungera som en kall kompress.

Varning

Cold komprimerar snabbt stel skadade områden. Ta bort is kompresser efter 20 minuter för att undvika skador på hud och nerver.

expert Insight

För komfort, rekommenderar Mayo Clinic omslag kalla kompresser i torra handdukar eller hand dukar innan du använder dem till det skadade området. Detta bidrar också till att skydda din hud.