XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Hur bota fotsvamp naturligt och snabbt


Fotsvamp är en irriterande infektion som orsakas av svampen Tinea pedis. Denna svamp överlever bäst i fuktiga, mörka förhållanden, och det är därför det är så ofta på människors fötter. Kliande röda, inflammerade områden med vita fjällande fläckar är starka indikatorer som du kan ha fotsvamp. Även om det finns ett antal over-the-counter rättsmedel, om du föredrar ett naturligt förhållningssätt det finns flera sätt att bota fotsvamp.

Tea Tree Oil

Tea tree olja är en allmänt använd metod för att bota fotsvamp. Dessa blad har en svampdödande effekt som kan eliminera angrepp och förhindra dem i framtiden. Lägg bara till 1/2 tsk av ekologisk tea tree-olja till ett fotbad full av vatten. Blöt båda fötterna i badet under minst 10 minuter om dagen tills infektionen försvinner. Efter blötläggning, ta bort fötterna från vattnet och torka dem. Gnid några droppar outspädd tea tree olja i området med fotsvamp svampinfektion.

Äppelcidervinäger

Fotsvamp svamp inte kan överleva i en sur miljö. Detta innebär att om du kan utsätta den för något surt som ättika, har du en utmärkt chans att döda det. Du kan blanda en halv kopp äppelcidervinäger i ett varmt vatten fotbad och blöta fötterna i 10 minuter per dag för att eliminera infektionen. Alternativt kan du spraya dina fötter med en vinäger / vattenlösning efter att du tagit en dusch. Med hjälp av båda metoderna, se till att du torka fötterna efteråt.

oregano löv

Oregano blad kan också vara mycket effektiva för att eliminera och förhindra fotsvamp infektioner. Använd en handfull torkad oregano blad för att göra en kokt te. Sedan lägga detta till ett fotbad med bara tillräckligt med vatten för att täcka dina fötter. Blötlägg fötterna i 10 minuter och torka dem. Du vill inte att göra lösningen alltför utspädd. Återanvänd inte detta te blandning. Istället gör ett färskt varje dag för din användning tills infektionen är borta.

Majsstärkelse

Eftersom en av de främsta orsakerna till ett utbrott av fotsvamp är fukten på undersidan av dina fötter och mellan tårna, är en logisk lösning för att försöka eliminera denna fukt. Strö en liten mängd av majsstärkelse på fötterna och i dina strumpor varje morgon innan du sätter på dina strumpor och skor. För att förhindra ytterligare utbrott, fortsätta denna praxis även efter det att infektionen har eliminerats.