XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Hur man gör hemmagjord Salve


Salvor har använts för att läka, lugna och skydda huden i flera år. Ört-baserade salvor återfukta och lugna torr och irriterad hud. Salvor är tjockare än lotioner och krämer, och lite tenderar att gå långt. Salvor finns i butiker, men du kan också göra din egen, med hjälp av örter som odlas i din trädgård för att anpassa salva till dina personliga behov.

Instruktioner

1 Häll en kopp olivolja i en glasburk. Lägg 1/3 kopp färska örter. Använd örter som du väljer att göra din salva, såsom kamomill för att lugna och lugna torr hud.

2 Låt oljan och örter för att sitta i det stängda glasburk i två veckor. Detta gör att örter för att ingjuta oljan med sin doft. Ta bort och kasta örter efter två veckor.

3 Smält 3 msk bivax i en kastrull. Tillsätt infunderas olja och låt den värmas tills varm. Ta kastrullen från värmen.

4 Rör 1 matsked vitamin E olja i den infunderade olja och bivax blandningen för att bevara blandningen. Häll salva blandningen i en burk med lock. Som salva kyls det stelnar till konsistensen av vaselin.

Tips

  • Lägg doft till din salva genom att placera två eller tre droppar eterisk olja i salva blandning. Använd en olja som kompletterar de örter som används för att ingjuta olivolja.
  • Om salva är tunn, tillsätt mer bivax. För salva som är för tjock, rör i lite mer olivolja.
  • Store salva vid rumstemperatur eller, för lugnande svalka i varmt väder, hålla den i kylskåp.