XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Näringsvärde Lychee Fruit

Litchi, eller litchus växer frukt på vintergröna träd infödda till Kina och Asien. Enligt Kalifornien Sällsynta fruktodlare, dess tillväxtregion spridit sig till Hawaii, Florida och Kalifornien på 1800-talet. En röd eller rosa oval frukt, har litchi en grov yttre skal, men en söt, saftig inre massa. Även om inte lika vanligt som bär eller bananer, erbjuder litchi frukt flera näringsmässiga fördelar som gör det värt att sträva efter och lägga till din kost rutin.

vitaminhalten

Lychee är laddad med flera vitaminer som är nödvändiga för god hälsa, med den dominerande vitamin är vitamin C. Enligt USDA National Nutrient Database, en 1-kopp servering av litchi innehåller 136 mg C-vitamin, vilket är 226 procent av det rekommenderade dagliga intaget . Jämför det med en orange som innehar 95,8 mg C-vitamin per kopp, eller 160 procent av det rekommenderade intaget. Vitamin C är känt för sin förmåga att öka immunsystemförsvaret och upprätthålla frisk hud, vävnader och ben. Andra vitaminer i litchi frukt, men i kraftigt mindre mängder, bland annat B-familjen och spår av vitamin E och K.

mineralhalt

Mineraler är nödvändiga för en väl fungerande kroppens celler. Även om endast små mängder är nödvändiga, om din kropp är bristfällig i ännu ett mineral kan orsaka allvarliga konsekvenser för hälsan enligt Magnesium Online Library. Litchi frukt erbjuder de flesta av de nödvändiga mineraler, från 0,3 mg koppar som är 14 procent av det rekommenderade intaget till 1,9 mg natrium som är bara ett spår. De mineraler som faller däremellan är kalium, fosfor, magnesium, mangan, järn, selen, kalcium och zink.

fiber~~POS=TRUNC

intag tillräcklig fiber hjälper sänka kolesterol, minskar risken för hjärtsjukdomar och cancer och håller matsmältningssystemet fungerar korrekt. En 1-kopp servering av litchi frukt innehåller 2,5 g kostfiber, och även om det kanske inte verkar som en stor mängd det är faktiskt 10 procent av det rekommenderade dagliga intaget.

polyfenol innehåll

Polyfenoler är naturliga föreningar som finns i växter och många ger näringsmässiga och medicinska fördelar. Litchi frukt innehåller polyfenoler som har visat sig hjälpa till att bekämpa fetma och leverskador som kan orsakas av typ 2-diabetes. En studie utförd vid Kyorin University i Japan, som publicerades i mars 2011 frågan om "Phytotherapy Research", förklarar att en blandning av polyfenoler från litchi frukt bryts ned och släpper lagrade fettceller ännu bättre än EGCG, en populär polyfenol som finns i grönt te . Den April 2011 numret av "British Journal of Nutrition" säger att samma litchi frukt polyfenol blandning, känd som oligonol, fungerar som en antioxidant genom att skydda kroppen från den inflammatoriska processen orsakade av fria radikaler och förhindrar överskott fet avlagringar i levern.