XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Vad betyder det om jag känner som att kasta upp efter ett träningspass?

Arbeta ut är friska, med US Department of Health and Human Services rekommendera 75 till 150 minuters konditionsträning varje vecka och två gånger i veckan styrketräningspass. Du kan kännas som att kasta upp efter ett träningspass, beroende på vad du gör och hur hårt du anstränger dig. Post-workout illamående har några vanliga, orsaker som kan förhindras.

Blodsocker

Du kan kännas som att kasta upp efter ett träningspass eftersom ditt blodsocker är lågt, särskilt om du tränar direkt när du vaknar på morgonen utan att äta frukost först eller har inte ätit på flera timmar innan ett träningspass. Många övningar, som tävlar, tyngdlyftning och gymnastik, är anaeroba och göra dig yr och illamående efteråt om du har fastat i 10 till 12 timmar, varnar fitness specialist Stew Smith. Äta eller dricka sockerhaltiga livsmedel och drycker innan ett träningspass kan orsaka illamående av samma skäl - eftersom insulinet kommer att stiga till följd av socker, vilket orsakar en blodsockerfall.

dehydrering

En kraftfull träning gör att du svettas, och kroppen blir uttorkad om du inte fylla på förlorad vätska under och efter träningspasset. Människor som utför långa pass och uthållighetsidrottare löper särskilt stor risk eftersom uttorkning chanser ökar med långa pass. Illamående är ett av tecknen på uttorkning, så att du kan känna som att kasta upp om du förlorat för mycket vatten och inte dricker tillräckligt för att ersätta den medan du arbetar.

Åksjuka

Vissa typer av träning orsakar åksjuka hos vissa personer, vilket gör dem att känna sig som att kasta upp. Denna effekt händer om du gör magövningar som crunches, särskilt om du blundar eller tittar på olika ställen på taket medan du är i rörelse. Du får en liknande effekt på rörelse i en bil, ombord på ett fartyg eller i en annan omständighet som orsakar rörelse relaterad illamående.

Förebyggande

Förhindra illamående efter träningen genom att dricka vatten innan du tränar och under träningspasset så att du alltid släckt, särskilt om du gör intensiv aktivitet. Äta protein innan du arbetar ut, men undvika allt som innehåller socker under minst en timme i förväg. Detta garanterar att din blodsockernivå är tillräckligt hög i början av din träning rutin och tar inte en plötslig minskning. Välj en viss punkt i taket som att visuellt fokus samtidigt som man gör magövningar och hålla ögonen öppna i rörelse. Om ditt inlägg träningen illamående kvarstår eller förvärras, kontakta din läkare för att utesluta andra, mer allvarliga orsaker.