XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Kan dricka magnesiumcitrat gör du gå ner i vikt?

Magnesiumcitrat är en over-the-counter laxermedel som vanligen används för tarmrengöring före ett kirurgiskt ingrepp eller förstoppning. Magnesiumcitrat är inte en läkares första val för förstoppning om det inte är allvarlig; kostfiber, är avföring mjukgörare eller beskära juice vanligen först eftersom de är mer skonsam.

Tillfällig Viktminskning

Magnesiumcitrat kan orsaka tillfällig viktminskning på grund av svår diarré det orsakar. Viktförlusten är på grund av förlusten av vatten och innehållet i tjocktarm. Efter det att personen återvänder till normala äta och tarmvanor, kommer vikten tillbaka lätt eftersom liten eller ingen fett förlorades. De flesta av de kalorier från mat absorberas i tunntarmen och magen före inträdet tjocktarm där laxermedel fungerar.

laxerande missbruk

Om du använder magnesiumcitrat eller andra laxermedel som en metod för viktminskning, bör du sluta omedelbart och få viktminskning råd från en läkare eller dietist. Om du har problem med stopp, bör du utvärderas för en ätstörning av en läkare. Överanvändning av laxermedel orsakar förlust av vätska, elektrolyter och mineraler, och kan leda till allvarlig uttorkning, njursvikt och leverskador.