XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Många olika läkemedel används för att behandla kronisk smärta. Några av dessa läkemedel kan du köpa OTC (over the counter) och en del erhålls genom enbart recept. Många av dessa läkemedel lindra smärtan snabbt, vanligen inom en timme. Andra kan ta veckor att bygga upp till en terapeutisk nivå innan ge smärtlindring.

acetaminofen

De starkare mediciner för kronisk smärta gör biverkningar orsaka och därför kan din läkare rekommenderar att du börjar med något som paracetamol. Paracetamol är en OTC smärtstillande (smärtstillande). Det är mycket säker när det tas enligt anvisningarna, och biverkningar är sällsynta och minimal jämfört med de flesta receptbelagda läkemedel. Du kanske känner denna medicin från sitt varumärke, Tylenol. Det är en snabbverkande läkemedel ges oralt.

ibuprofen

Ibuprofen är ett anti-inflammatoriskt läkemedel som hjälper till att lindra smärta och minska svullnad. Det finns som en OTC smärtstillande i lägre doser, och säljs av recept i en högre dos. Ibland läkare ordinera denna medicin tillsammans med andra smärtstillande medel som inte har antiinflammatoriska egenskaper. Denna orala läkemedel fungerar inom en timme för att ta den.

kapsaicin

En naturligt förekommande ämne som finns i chilipeppar, är capsaicin som används för att göra vissa lokalsmärtstillande krämer. Capsaicin stör smärtsignaler i huden, blockerar smärta utan att blockera andra förnimmelser. Det ger en känsla av djup värme till området upplever smärta. Capsaicin är en OTC-läkemedel. Det är mest effektivt på låg till måttlig smärta.

antidepressiva medel

Vissa antidepressiva medel kan användas för att behandla kronisk smärta. Amitriptylin är ett receptbelagt oral medicin, och även om det är FDA godkänt för användning som ett antidepressivt medel endast, läkare ordinera också denna drog för dess smärtlindrande egenskaper. Amitriptylin kan vara effektiv vid behandling av låg till måttlig kronisk smärta för särskilda villkor. Detta läkemedel kan ta lite tid att bygga upp en terapeutisk nivå, med full effekt inte uppskattade i upp till sex veckor. Det används för behandling av vissa kroniska smärta såsom smärta i nedre ryggen och käkleden sjukdom (TMJ), och det har visat något löfte med huvudvärk. Du bör minska dosen långsamt när du stoppar denna medicin för att undvika utsättningssymtom som illamående, huvudvärk och rastlöshet.

kortikosteroider

Kortikosteroider, såsom prednison, är föreskrivna antiinflammatoriska läkemedel som används för att minska inflammation och smärta. De kan tas oralt eller, i vissa fall, injiceras in i området som orsakar smärta. Kortikosteroider används vanligen för korta tidsperioder för smärtlindring på grund av deras stora biverkningar. I kroniska smärttillstånd, kan de användas för bara akuta skov.

opioider

Opioidanalgetika används för att behandla måttlig till svår smärta. Exempel på opioider inkluderar morfin, oxikodon (såsom OxyContin), hydrokodon med paracetamol (t.ex. Vicodin), eller paracetamol med kodein (som Tylenol med kodein). Dessa läkemedel är ibland i kombination med en av de andra smärtstillande medel. Dessa läkemedel har en hög förekomst av missbruk och beroende.