XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Att äta en balanserad kost består av att konsumera en mängd olika livsmedel varje dag. Förenta staternas Department of Agriculture sätter kostrekommendationer i form av en pyramid. De rekommenderar att äta mestadels grönsaker, frukt och spannmål. Du bör också äta mejeriprodukter, proteiner och vissa fetter. Om du väljer en kombination av dessa livsmedel i kosten, kommer du att uppnå en balanserad kost.

grundläggande riktlinjer

Även allas behov är lite annorlunda, vi alla behöver ungefär samma andel av vissa typer av livsmedel varje dag. USDA föreslår sex till 10 portioner av spannmål per dag, tre till fem portioner av grönsaker, två till fyra portioner frukt, två till tre portioner av protein och två till tre portioner av fett per dag. Enligt Michael Pollan, författare till "The Omnivore dilemma," amerikaner får en stor del av sina kalorier från majs och majskällor. Upp till 10 procent av dagens kalorier kan komma från enbart majssötningsmedel. På grund av detta, för att äta en hälsosam kost, de flesta amerikaner inte behöver oroa sig för att försöka hitta fler kärnor att konsumera.

Vegetarianer, gravida kvinnor, barn och äldre behöver en något annorlunda diet. Dock inte de grundläggande riktlinjerna ändras inte. Baserat på vår storlek, ålder och näringsbehov, vi varje måste konsumera en något annorlunda mängd mat. Men det är en enkel regel om portionsstorleken att det bör vara ungefär lika stor som den handflatan.

Frukost

Balanserade frukostmenyer kan bestå av hela eller grodda korn toast med smör, jordnötssmör eller ost. Toast ger säd, smör ger mejeri och fett, jordnötssmör ger protein och lite fett, och osten ger protein och lite fett. Du kan lägga till en banan eller annan frukt såsom grapefrukt, apelsin eller äpple. En skål med yoghurt med nötter och frön strös på toppen ger mejeri och protein. Lägga grönsaker till frukost kan vara en utmaning.

Det är inte omöjligt, men. Grönsaksjuice är ett enkelt ställe att börja, och säkerligen räknas en balanserad kost. En omelett med hackad paprika, svamp och tomater är en snabb måltid bestående av protein och grönsaker. Servera med stekt potatis, jams eller sötpotatis stekt i en matsked kokossmör, druvkärneolja eller olivolja för att ge dig en god del av hälsosamt fett med dina grönsaker. Du kan också strimla zucchini eller morötter i morgon muffins att lägga grönsaker till din morgon.

Lunch och middag

Lunch och middag kan bestå av en mängd olika livsmedel. Försök att lägga till mer grönsaker och frukter för att uppnå en hälsosam balans. Sallader kan göra en hel måltid. De kan ha en bas av pasta eller ris, men också innehålla hackad kyckling eller fisk och en mängd olika grönsaker, inklusive tomater, gurka, morötter och paprika. En matsked av salladsdressing lägger en portion fett.

Soppor, också kan vara en hel balanserad måltid. Lager erbjuder protein. Sauteing grönsaker i en matsked smör eller olivolja ger en portion av fett. Medan matlagning, lägga till pasta, ris eller bulgar vete för en servering av spannmål. En traditionell "kött och potatis" middag kan vara en sund och balanserad val också. En liten portion kött, med en sida servering av pasta, ris eller potatis, och en stor grönsallad ger protein, spannmål och grönsaker, med lite fett antingen i tillagning av kött eller på sallad som salladsdressing.

snacks

Istället för att äta tre huvudmål varje dag, många människor tycker bete, eller äta små måltider under dagen. Barn behöver äta oftare på grund av sin storlek, till exempel. Tänk på snacks som ett sätt att tungan på vågen mot en hälsosam diet. För vissa kan detta innebära snacks som innehåller mycket protein som blandade nötter, pumpafrön och andra frön, ost, yoghurt eller en hårdkokt ägg. Andra kan behöva mer färska grönsaker och frukter. Även om USDA matpyramiden rekommenderar tre till fem portioner grönsaker, många andra organisationer tyder på mer. American Cancer Society föreslår fem eller fler portioner per dag. Äpplen, bananer, morötter och paprika göra enkla mellanmål. Var kreativ och tänka ut sätt att tipsa din kost mot en sundare balans.