XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Supplemental Nutrition Assistance Program (SNAP) i delstaten Illinois (tidigare känd som matkuponger) tjänar till att ge mat och nutritionservice för låginkomsttagare och familjer som bor i Illinois. Programmet är en del av United States Department of Agriculture (USDA). Kvalificerade individer och familjer utfärdas en länk kort som ska användas för att köpa mat. Länken Card accepteras på de flesta livsmedelsbutiker i Illinois.

Instruktioner

Steg 1:

1 Ansök online på Illinois Department of Human Services (se resurs nedan), ladda ner SNAP programmet (se resurser), kontakta Illinois Department of Human Services (DHS) vid 1-800-843-6154 (Voice), 1-800 -447-6404 (TTY) eller besöka statens DHS söksida (se resurser) för att hitta närmaste familj gemenskap Resource Center där du kan använda personligen.

2 Fyll i nödvändig information om programmet och kom ihåg att underteckna och datera den. Om du inte kan svara på alla frågor, se till att inkludera ditt namn, adress och underskrift och någon från DHS kan hjälpa dig att fylla i ansökan.

3 post, fax eller hand leverera ifyllda ansökan till din lokala länfamilj Community Resource Center. När din ansökan har tagits emot och behandlats, kommer du att bli ombedd att komma in för en intervju. Om du inte kan delta i en intervju personligen, kan man ordnas för dig via telefon.

4 Ta identifiering, bevis på uppehållstillstånd, lönecheck stubbar, räkningar och socialförsäkringskort med dig till intervjun. Din tilldelade handläggare kommer att informera dig om eventuella ytterligare objekt att ta med dig till ditt besök.

Tips

  • Att ta reda på i förväg om du kan komma i fråga för SNAP, använd Department of Human Services matfrimärket Behörighet Calculator ligger på deras hemsida.