XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

En mängd olika förhållanden, från virussjukdomar till allergiska reaktioner, kan orsaka röda knölar visas på stammen av kroppen. Även röda knölar på bakluckan i de flesta fall är milda och behandlingsbar, bör du inte använda några mediciner på gupp tills du vet vad som orsakade dem. Om du använder fel behandling kan göra stötar värre eller orsaka en infektion. Eftersom det kan vara svårt att se skillnad mellan bug bites och mer allvarliga hud problem, boka tid med din vårdgivare så att han kan diagnostisera orsaken till stötar och erbjuda behandlingsrekommendationer.

typer

Några av de villkor som American Academy of Family Physicians anger kan orsaka röda knölar på bålen inkluderar nässelfeber, kontaktdermatit, insektsbett och skabb. Vissa kroniska hudåkommor, såsom eksem och psoriasis, kan också börja med små röda knölar på bakluckan. Din läkare kommer att använda fysiska utseende utslag, tillsammans med bakgrundsinformation du anger till exempel tidpunkten för uppkomsten och förekomsten av andra symptom som klåda eller feber, för att fastställa orsaken till din utslag.

Tidsram

Din ålder är en viktig faktor att beakta vid fastställande av potentiella orsaker till knölar på bakluckan. Vissa virussjukdomar, såsom roseola, mässling och vattkoppor, kan orsaka en röd, ojämn utslag som börjar på bålen och sprider sig till dina armar och ben, men enligt Be Dr. Sears hemsida, dessa villkor är vanligast hos barn och har oftast andra symptom, som feber. Hos vuxna, bältros --- en virusinfektion som orsakas av samma virus som orsakar vattkoppor hos barn --- börjar ofta med små röda bulor och oftast drabbar personer över 50 års ålder.

överväganden

Insektsbett kan orsaka röda knölar på kropparna av människor i alla åldrar, från spädbarn till vuxna. Ask Dr Sears hemsida tyder på att bug bites kan vara orsaken om du utvecklar flera --- vanligtvis mindre än 20 --- röda bulor med en bit hål i mitten. Insektsbett, från skadedjur som loppor, vägglöss och myggor kan inträffa även i rena, djurfri hus.

Förebyggande / Lösning

Om läkaren bedömer att bug bites orsakade knölar på bålen, måste du eliminera insektsangrepp i syfte att förhindra framtida bites. Även om du ofta kan bli ditt hem av insekter som loppor använder over-the-counter hem behandlingar rekommenderar Environmental Protection Agency kallar en certifierad skadedjur hantera professionell för att hjälpa dig att hantera och kontrollera vägglus angrepp.

Varning

Skabb, en hudåkomma orsakad av mikroskopiska kvalster, orsakar en mycket kliande utslag som lätt kan spridas till andra människor genom nära kontakt. En av de första tecknen på en skabb infektion är klåda, särskilt på natten, tillsammans med små röda bulor grupperade runt bälte linje, skinkor, nipplar och penis. American Academy of Dermatology uppmanar dig att söka snabb behandling för att förhindra infektion från repor och för att undvika att sprida det tillstånd som andra.