XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Hur man startar en Johnson Motor Efter det har suttit


Med tillvägagångssättet på båtsäsongen kan våren inredning ta en baksätet till arbete eller familj, men bara så länge familjen fortfarande omfattas av vintern. När de tina och inse båtsäsongen kommer snart att vara på dem, inredning och starta Johnson som har lagrats hela vintern kommer att få en ny betydelse, eftersom det är det första tecknet på att sommaren är på väg.

Instruktioner

1 Ändra motorolja och oljefilter. Om motorn har en tvåtaktsolja-insprutningsmotor, fyll oljebehållaren. Ändra bränslefilter. Dränera växelhuset och byt ut smörjmedlet.

2 Ta propellern från axeln innan du ansluter batteriet till motorn. Ta bort metrev, skräp och andra hinder från propelleraxeln och propeller. Smörj propelleraxeln med vit marina fett och inspektera propellern och axeln för skador.

3 Anslut en slang till en sköljadaptern - de "hörselkåpor" du läsa om i båtlivet kolumner och bloggar - och täcka vattenintagen med "muff" del. Slå på vattnet full kraft att översvämma motorn med vatten.

4 Blanda olja i gas endast om motorn har en tvåtaktsmotor men ingen oljetanken. Använd en 50-till-1-förhållande; det är tre uns av olja för varje gallon gas.

5 Sätt i nyckeln genom att trycka inåt på för att ställa in choken och vrid nyckeln till höger.

Tips

  • Om motorn har lagts upp för ett år eller mer, kolla utflödet från vattenpumpen: det borde vara "frisk" om pumpen fungerar korrekt. Om du hör en varningssignal, som indikerar att motorn är överhettad, stänga av den och kontrollera impellern i vattenpumpen. Johnson pumphjul tenderar att anta formen av pumphuset och sylt om de lämnas för mer än ett år.
  • Tappa din olja i en oljedräneringskärl och kasta spillolja och filter.
  • Ta bort propellern innan något underhåll på en utombordsmotor. Propeller strejker kan lemlästa eller döda.