XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Vilka är fördelarna med citrongräs och ingefära te?

Ingefära och citrongräs är två örter som du kan använda för att brygga te med flera möjliga hälsofördelar. Forskning på djur och i petriskålar har visat ingefära och citrongräs kan ha potential att minska risken för kroniska sjukdomar, inklusive cancer, men dessa effekter har inte verifierats i människa. Båda örter har antiinflammatoriska egenskaper, och ingefära har visat sig minska aptiten. Rådgör med din läkare innan du dricker ingefära och citrongräs te om du är gravid, ammar, tar mediciner eller vidta andra örter.

reducerande Inflammation

Både ingefära och citrongräs är anti-inflammatoriska örter. En artikel publicerad i "Journal of Medicinal Food" i 2005 noterar att ingefära delar samma egenskaper som icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel, men har visat sig vara mer effektiva och har färre biverkningar. En studie som publicerades i "Mikrocirkulation" under 2010 visade att en förening som kallas citral finns i citrongräs hämmar bildningen av syra som orsakar inflammation. I studien, forskarna administrerade citrongräs till möss med inflammatorisk tarmsjukdom och fann att det minskade deras inflammation både på kort sikt, efter två veckor, och på lång sikt, efter sex månader.

Skydd med antioxidanter

En studie som publicerades i "Journal of Agricultural and Food Chemistry" 2005 fann att citrongräs innehåller antioxidanter. Antioxidanter fungerar genom att eliminera fria radikaler i kroppen, och konsumera antioxidantrika livsmedel och örter regelbundet kan sänka risken att utveckla flera kroniska sjukdomar. En studie publicerad i 2002 fann att ingefära har en mycket hög antioxidant innehåll jämfört med andra växter. I en studie från 2008 som publicerades i "fitoterapia" ingefära befanns skydda mot alkoholrelaterade levertoxicitet hos råttor på grund av dess antioxidanta egenskaper.

Ansträngningar viktminskning

I en studie publicerad i "Journal of Ethnopharmacology" 2007 råttorna administrerades en dos av citrongräs extrakt varje dag. Efter sex veckor hade de sänkt glukosnivåer, totalkolesterol, triglycerider, den dåliga LDL och VLDL kolesterolnivåer och ökade nivåer av goda HDL-kolesterolet. Effekterna av citrongräs te på lipidprofilen av människor är fortfarande okänd. Ingefära har visat sig minska aptiten, som skulle kunna spela en roll i att hjälpa dig att uppnå mål viktminskning. I en 2012 studie publicerad i "Metabolism," ginger sänkte födointag och känslor av hunger och samtidigt öka känslor av fullkomlighet hos män som konsumerade den, i jämförelse med kontrollgruppen som inte gjorde det.

Möjlig förebyggande av cancer

I en studie publicerad i "Cancer Letters" 2002 råttorna administrerades en cancerframkallande kemikalie som kallas diethylnitrosamine att ge upphov till cancer. De fick sedan citrongräs dagligen under 10 veckor, och det visade sig att minska antalet av tidig fas cancer orsakade lesioner och minskar DNA-skada. Men inte har verifierats effekterna av citrongräs på cancer hos människa och dess förmåga att förebygga cancer. In vitro, var en komponent i ingefära befunnits undertrycka tillväxten av sekundära tumörer orsakade av pankreas, njure, hud och lungcancer.