XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

De bästa positionerna för Sleeping


En persons kroppsställning i sängen kan inte bara påverka hans sömnkvalitet, men kan också påverka värk och smärta han upplever under vakna timmar. Det finns ingen perfekt sovställning, och många människor tycker att ändra sin sömn rutin kan vara svårt och störande, men att veta fördelarna med olika positioner kan hjälpa dig att avgöra vad som är bäst för dig.

sido Sleeping

Sova på sidan är idealiskt läge för att lätta trycket på ryggen och minska ryggsmärtor. Dra benen mot bröstet något och separera knäna med en fluffig kudde minskar trycket på ischiasnerven. I motsats till magen sovande, som kan sträcka ryggen till en mer välvd position och förvärra ryggont, sidolägen uppmuntra den naturliga kurvan av ryggraden utan att sätta press på den. Människor som har smärta från spinal stenos eller artros i ryggraden kommer att dra nytta av denna sömn läge.

tillbaka Sleeping

Sova på rygg har också fördelar, även om många människor har svårt att somna på ryggen och förblir i detta läge under hela natten. Genom uppåt, minskar du trycket på dina inre organ och har även möjlighet att andas lätt. Därför kan en hel natts sömn i denna position lämnar en person känsla grundligt uppdateras. En ändring för att rikta lägre ryggproblem är att placera en kudde under knäna, uppmuntra en mer naturlig spinal krökning.

magen Sleeping

Sova på magen anses minst fördelaktiga av de tre stora positioner, trots att vissa människor tycker det är naturligt och bekvämt. Positionen har en bromsande effekt på andning, eftersom det sätter press på bröstkorgen och kan tygla de inre organen. Men för personer med vissa medicinska tillstånd, kan magen sova vara perfekt och med nödvändigt. Läkare rekommenderar ofta patienter med bråck spinal skiva eller vissa degenerativa sjukdomar att sova på deras magar. Om läget orsakar halsen obehag, genom att använda en tunnare kudde eller eliminering kudden helt kan hjälpa.

andra rekommendationer

Det finns andra rekommendationer om positioner sömn för personer med särskilda villkor. Gravida kvinnor bör sova på vänster sida för att förbättra blodflödet till moderkakan och uppmuntra effektiv njurfunktion. Sova på baksidan minskar cirkulationen och orsakar muskelvärk eftersom livmodern sätter press nedåt på muskler, blodkärl och större organ. Ett annat villkor med speciella sömn positions krav är sömnapné, som kännetecknas av pauser i normal andning under sömnen. Sova på rygg förvärrar apné, men sido sova minskar vanligtvis symptom.