XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Vad gör Katastrofala sjukförsäkring?

Med de stigande kostnaderna för sjukvård och skyhöga premier sjukförsäkring, är några vänder sig till begränsade försäkringar som bara täcker oförutsedda sjukvårdskostnader. Congressional Budget Office (CBO) definierar katastrofal som "en plötslig och oförutsägbar olycka." Dessutom har oturen ofta "allvarliga konsekvenser". Om du är i allmänhet god hälsa och sällan besöka läkare, kan denna typ av sjukförsäkring vara rätt för dig.

Fungera

Funktionen hos en katastrofal plan sjukförsäkring är att betala endast de kostnader som är förknippade med vad Försäkringskassan anser att en katastrof. Du kommer fortfarande att betala för alla dina dag till dag sjukvårdskostnader, men om du drabbas av en allvarlig skada eller försvagande sjukdom, kommer planen att betala hela eller en del av dina sjukvårdskostnader, minus storleken på din självrisk.

Funktioner

De flesta katastrofala hälsa planer har höga självrisker. Även enskilda policyn kan variera, kommer många katastrofala planer betala för kirurgi, röntgen och laboratorietester och sjukhusvistelse i samband med händelsen. De betalar inte rutinsjukvård, moderskap och leverans eller psykiska hälsofördelar.

fördelar

För dem som vill försäkra sig mot stora, oväntade medicinska kostnader, men har inte råd med en konventionell politik, kan en katastrofal planen ge dem trygghet. Billigare än andra planer sjukförsäkring, kan egenföretagare individer finna att denna typ av politik passar deras behov. Personer över 50 år gamla, som inte uppfyller kraven för Medicare, kan också välja en katastrofal plan sjukförsäkring för att täcka nödsituationer.

alternativ

Valet av avdragsgilla beloppet och utbetalnings lock är två av alternativen individer har när man väljer en katastrofal plan. Om du väljer en lägre självrisk, din månatliga premier vara högre. Dessutom kommer välja en plan med högre livslängd vinstutdelnings lock kosta mer.

överväganden

Om du blir sjuk eller drabbas av en skada, måste du betala en stor självrisk. Ett typiskt avdragsgill för katastrofala sjukförsäkring plan kan vara tusentals dollar. Vissa planer har livstid betalnings lock som begränsar hur mycket pengar försäkringsbolaget kommer att betala. Caps är vanligtvis hög, omkring $ 1.000.000 eller mer; Men när dina räkningar når locket, Försäkringskassan kommer inte att betala något mer.