XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Hur man knyter en Hornberg Fly


Den Hornberg fluga kan fiskas vått eller torrt. Ursprungligen bundet som en bas fluga, den Hornberg fick snabbt popularitet som en öring farten. I storlekar 12 och 14 de imiterar en caddis fly, medan större storlekar ser ut sten flugor. Kinderna på det ursprungliga mönstret uppmaning till djungeln kuk ögon. Djungel kuk var olagligt att importera under många år, vilket kräver nivåer för att hitta en ersättare. Nyligen inhemska djungel kuk har blivit laglig och tillgänglig, men till ett högt pris. Imitation djungel cock av syntetiskt material är en lämplig ersättare.

Instruktioner

1 Kläm fast böj på kroken i städet så krokskaftet är parallell med bordsskivan. Linda slutet av tråden medurs runt krokskaftet precis bakom krokögat. Linda tråden ner skaftet stannar vid en punkt direkt ovanför kroken är hullingen. Låt spolen hänga.

2 Låg i slutet av en 2-tums bit silver glitter på toppen av skaftet ovanför hulling. Knyt glitter på plats med tre varv av tråden. Linda tråden framåt på skaftet stoppa 1/4 av längden för skaftet bakom krokögat. Låt spolen hänga.

3 Linda glitter medsols runt skaftet hålla wraps tätt mot varandra. Sluta linda glitter där tråden hänger. Knyt glitter ner till skaftet med tre varv av tråd och klipp bort överskottet glitter.

4 Skär 10 till 12 gula Bucktail hår från svansen och även håret tips tillsammans. Lägga Bucktail ovanpå och parallellt med skaftet och justera håret så spetsarna sträcker sig förbi änden av kroken för 1/4 av längden av skaftet. Bind håret ner över gängvarv på glitter med fyra trådvarv.

5 Plocka ut två gräsflank fjädrar som är längden på kroken. Strippa fibrerna utanför butt ändarna av båda sidorna av båda stammarna så spetsarna på de gräs fjädrar är något förbi spetsarna av Bucktail och den nedre änden av fjädrarna är i gängvarv håller ned Bucktail.

6 Positionera de gräs fjädrar en på vardera sidan av krokskaftet med stjälkarna på sidorna av skaftet. Insidan av fjädrarna ska vara tillsammans och ryggen på fjädrarna utåt. Knyt gräs fjädrar på plats med fem varv tråd och klipp bort överskottet stamfimpar.

7 Centrera djungel cock ögon på de gräs fjädrar, en på vardera sidan av kroken. Justera ögonen så tips pekas bakåt och rotändan är över gäng wraps som håller gräsand på plats. Knyt ögonen mot gräsand med fyra trådvarv.

8 Plocka en grizzly hackel och en brun hackel från deras halsar. Strippa de mjuka fibrerna och fuzz bort de stum ändarna av hackles. Placera de två hackles tillsammans så insidan av den bruna hacklet är mot baksidan av grizzly hacklet.

9 Lägg stjälkarna av de två hackles på krokskaftet på en 90-graders vinkel mot skaftet. På baksidan av den bruna hacklet ska ligga mot krokögat, stam butts pekade mot dig, och hacklet stripor vertikala. Justera hackles så botten stripor är mot gräs fjädrar och krokskaftet. Bind dem på plats med fyra varv tråd och klipp bort överskottet stamfimpar.

10 Linda tråden framåt till krokögat. Clip hacklet tänger på spetsen av den bruna hacklet och linda hacklet medurs runt skaftet rör sig mot ögat. Göra fyra eller fem varv av hackel stoppa bakom krokögat ett avstånd som är lika med längden av krokögat och bind hacklet ner med tre varv av tråden.

11 Clip hacklet tång för att spetsen på grizzly hacklet och linda grizzly över den bruna hacklet för fyra varv. Knyt Grizzlyhackle ner med tre varv av tråd och klipp bort överskottet hackel tips.

12 Avsluta flugan genom att linda tråden fram och tillbaka mellan baksidan av krokögat och hacklet. Form tråden i en konisk form och binda det med tre halvslag. Doppa spetsen av bodkin i en flaska fluga huvudet cement och färg cement över huvudet, sedan klipps tråden gratis.

Tips

  • De enskilda fibrerna på en hackel kallas stripor.
  • Välj korrekt storlek hacklet genom böjning hacklet in i en fläkt. Placera stammen mot krokskaftet så stripor peka nedåt. WISP tips bör sträcka sig precis förbi den punkt av kroken för rätt storlek hackle. Om stripor inte når den punkt hacklet är för liten. Om de stripor sträcker sig förbi den punkt mer än halva avståndet mellan skaftet och peka hacklet är för stor.
  • Som med de flesta flugmönster det finns många varianter av mönstret. Vissa nivåer använder tandtråd eller guld glitter för kroppen, gul färgade gräsand för vingarna, bara Grizzlyhackle eller andra personliga detaljer.
  • Håll färdiga flugorna borta från barn och husdjur att hindra dem från att få krokar i sina fingrar, tassar eller munnar.