XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

En av de uppgifter som är förknippade med att ha en yttre förändrar växellådsolja. Men det är inte mycket av en börda, eftersom det ger dig chansen att arbeta med din båt, även om båten inte är i vattnet och kommer inte att gå i vattnet någon gång snart. Inte nog med att du behöver ändra driv olja i Evinrude som en del av sin regelbundet underhåll, måste du också byta olja i förberedelse för motorns vinteruppläggning när du lagrar din båt under lågsäsong. Det behöver inte ens ta en massa verktyg.

Instruktioner

1 Koppla bort kablarna från båtens batteri.

2 Använd en skruvmejsel för att ta bort ventilationspluggen precis ovanför växellådan. Pluggen är faktiskt en skruv med en fiberbricka runt den. Ställ ett uppsamlingskärl under växellådan för att fånga oljan.

3 Skruva bort oljeavtappningspluggen från botten av växelhuset. Ta bort skruven och fiberbrickan utan att tappa skruven eller brickan i oljetråget. Töm all olja från växellådan, hålla ett öga på det som det rinner. Om oljan tar på en mjölkaktig färg har din växelhuset plockade upp vatten, och antingen du eller återförsäljaren måste undersöka innan motorn används igen.

4 Sätt spetsen på röret av växellådsolja i oljeavtappningshålet. Notera att lube går i tjockare än den kommer ut. Pressa växellådsolja upp i växelhuset. Det kan ta mer än ett rör av växellådsolja, beroende på modell av motorn. Olika modeller har olika nedre ändar, och växellådans kapacitet är inte enhetliga i alla modeller. Växellådan är full när du ser glidmedel som kommer ut ur ventilationshålet.

5 Låt spetsen av röret av växellådsolja i avloppet / fylla hål. Skruva avluftningsplugg och bricka tillbaka på plats. Ta bort röret glidmedel och ersätta avtappningspluggen och brickan.

Tips

  • Kassera den använda växellådsolja ordentligt.
  • Underlåtenhet att demontera batterikablarna kan resultera i en propeller strejk skadan skulle någon starta motorn utan att veta att du arbetar på motorn. Propeller strejk skador kan lemlästa eller döda.