XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Konditionsträning är en viktig del av god hälsa för alla. Människor som inte har användningen av sina ben måste hitta sätt att få denna typ av verksamhet i det dagliga livet för att skörda de hälsomässiga fördelar av motion. Normalt är de stora musklerna i benen för att få blodet att pumpa i hjärt träning, men andra muskler i kroppen kan utföra samma funktion.

Simning

Simning är en kardiovaskulär träning som paraplegics och andra kan använda för att förbättra muskeltonus i armarna samtidigt. Det motstånd som vattnet ger ger en mycket tuffare träning än många landbaserade aeroba aktiviteter.

Om du inte har utövat i tid, se till att du simma under ledning av en instruktör eller livräddare. Simning kräver stor styrka när benen inte är involverade i verksamheten. Du bör också försiktig att inte överdriva din träning när du simmar för konditionsträning. Vatten håller kroppstemperaturen låg och du kanske inte inser hur hårt du arbetar för att göra din varv i poolen.

Boxning

Boxning med en boxningssäck kan vara en rolig övning för dig att göra för att hålla dina muskler i rörelse. Ett träningspass rutin som kräver att du använder hastighet att slå påsen kan få ditt hjärta att pumpa och syre varje cell i kroppen.

En personlig tränare kan hjälpa dig att komma igång med utvecklingen av en boxning rutin som kommer att öka din puls. Diskutera dessa övningar med din läkare innan du börjar på en ny träningsrutin.

sittande aerobics

Hitta en tränare eller aerobicsinstruktör som kommer att hjälpa dig att utveckla en rutin som du kan göra från en sittande ställning. Du kan pumpa armarna i många av de rutiner på samma sätt som andra aeroba rutiner använda marsch på plats. Så länge du upprätthålla en ökad hjärtfrekvens under 20 till 30 minuter, du får en bra konditionsträning.

Sport

Sport är ett annat bra sätt att du kan få en bra träning utan att använda benen. Basket och rullstols racing är hjärtpumpande aktiviteter som du kan lägga till din träning rutin. Dessa övningar kan göras på egen hand, men du bör alltid se till att du är fysiskt kapabel att utföra aktiviteten. Din läkare eller sjukgymnast kommer att kunna hjälpa dig att välja konditionsträning som är rätt för dig.