XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Få Gluten Lowdown

Gluten är ett protein som finns i vete och dess derivat, och kan visas i ett brett utbud av livsmedel. Bortsett från uppenbara former av vete som bröd, bakverk, pizza och kakor är gluten som finns i nästan alla förpackade livsmedel eftersom det används som en stabilisator för att förlänga hållbarheten av produkter. Tyvärr innebär detta att gluten kan hittas i många former av choklad, eftersom det används som ett emulgeringsmedel eller förtjockningsmedel. Lyckligtvis, för dem som behöver hålla sig till en strikt glutenfri kost kan fortfarande njuta av choklad, så länge de förstår vilka märken där de kan delta.

Enklare är bättre

Om du väljer choklad på en glutenfri diet, är det bäst att först undersöka förpackningsetiketten. Någon ingrediens som är okänd eller som du är osäker, bör helt undvikas - better safe than sorry. I allmänhet är de flesta vanligt mjölk och mörk choklad barer är mer sannolikt att glutenfri än något innehållande karamell, skarpa eller krispigt ingredienser. En generell regel att komma ihåg är det enklare produkten, desto större är chansen att det är glutenfritt. Lyckligtvis innebär detta också att majoriteten av choklad avlat på en glutenfri kost är friskare än sina ingrediens belastade motsvarigheter. Sträva efter att välja choklad som har mindre än 5 ingredienser som anges på etiketten, såsom mjölk, kakaopulver, socker eller andra kända namnen.

Gör din forskning

Majoriteten av stora livsmedelsföretag kommer att lista säkerheten för sina produkter online, så se till att kontrollera tillverkarens webbplats för sin glutenfria status. Konsumenterna kan också prova att ringa numret på företaget noterat på förpackningen för att snabbt få information om säkerheten för dess ingredienser. Tyvärr, även om en chokladkaka har helt glutenfria ingredienser som anges på omslaget, det fortfarande kan bearbetas i en fabrik som behandlar gluten och vete livsmedel. Detta innebär att det är bäst att välja märken som du vet är säkra, har forskat, eller har talat personligen.

Märken att köpa

Det finns många chokladmärken vars grundläggande produkter (mjölk och mörk choklad) garanteras säker: Hershey, Dove, Reese och M & M. Så länge du hoppar komplicerade choklad (krispiga, kryddig eller ovanliga smakämnen), den klassiska choklad barer, torg och små godis är säkra att äta. Många välkända produkter är säkra, som klassiska Butter och Hersheys kyssar, medan andra företag kan vara förvirrande (Vintergatan Midnight barer är tillåtna, men den klassiska godis är inte). Det är bäst att forskning varje choklad innan de köper eller intag och hålla en liten lista över tillåtna choklad till hands hela tiden. Ett av de enklaste sätten att säkert äta choklad är att köpa varor från de organiska eller glutenfria gångarna på din lokala livsmedelsbutik, och se till att köpa varumärken med "glutenfri" på förpackningen.

Gluten-Free utan skuld

En glutenfri diet kan vara fördelaktigt att nästan vem som helst. Det kan förbättra matsmältnings funktion, förbättra symptom på andra störningar som autism eller cystisk fibros, men det är det mest fördelaktigt för patienter med celiaki. Många barn och vuxna med celiaki har problem med viktminskning eller undernäring vid diagnos, kan så hälsosam och ekologisk choklad vara fördelaktigt för att återfå behövs vikt. Försök att välja mörka chokladkakor för extra antioxidant fördelar, som kan bidra till att minska inre inflammation och ge näring som är tänkt att avvärja av cancer och en mängd andra sjukdomar.