XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Alun som en ingrediens i wrinkle cream

Kalium alun, ofta förkortat till alun, är en mineralsalt som förekommer naturligt i form av glasartade, åtta-sidig vita kristaller. På grund av dess många olika funktioner, har alun använts av människor i tusentals år, och det är fortfarande populärt i dag för att rena vatten, betning livsmedel, och fungerar som en ingrediens i aftershave, garvning lotion och deodoranter. Alum är också ofta används i kosmetika, inklusive anti-aging produkter såsom rynkkrämer.

Funktioner

Även alun växer naturligt i form av en kristall, löser den i vatten, smälter med värme och kan bilda en ostrukturerad pulver när den bearbetas vid höga temperaturer, vilket gör det lätt att blanda med andra ingredienser i rynkkrämer. Även om det kan brytas från stenbrott kan alun skapas syntetiskt genom att kombinera aluminiumhydroxid med ammoniumsulfat eller kalium.

Fungera

I rynkkrämer fungerar alun som en sammandragande, orsakar en uppfriskande stickande känsla. Eftersom alun tenderar att strama upp huden efter applicering, kan det tillfälligt minska uppkomsten av rynkor. Denna ingrediens har även antimikrobiella egenskaper och kan hjälpa rynkkrämer ha en dubbel funktion som bakteriedödande rengöringsmedel.

Bieffekter

Alun kan inte tolereras lika väl av alla människor. Enligt en studie som publicerades i juli 1999 numret av tidskriften "Cutis" vissa människor upplever hudirritation från att använda en deodorant som innehåller alun. Om du använder uppvisar torrhet, klåda, rodnad eller andra obehag på huden efter applicering alun-innehållande wrinkle cream, sluta använda och leta efter alternativa produkter som är fria från denna ingrediens.

Säkerhet

Den Cosmetic Ingredient Review, som är den viktigaste säkerhetsprövningsnämnd för ämnen som används i kosmetika, inte har utvärderat säkerheten alun för utvärtes bruk. Emellertid har Food and Drug Administration godkänt alun för användning som livsmedel blekmedel, en ingrediens i oral hälsa artiklar och en sammandragning i over-the-counter produkter.

överväganden

Enligt Skin Deep kosmetiska säkerhetsdatabas kan alun vara mutagena och orsakar genetiska störningar i celler efter exponering. Även mutagena ämnen potentiellt kan främja cancer, kan mängden alun närvarande i rynkkrämer inte vara tillräckligt hög för att utgöra ett hot. Dessutom kan alun vara miljöfarliga genom att ackumulera i vävnaden av vattenlevande varelser. Om du föredrar miljövänliga kosmetiska produkter, kan alum-innehållande rynkkrämer inte vara lämplig.