XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Är glutenintolerans & amp; Laktosintolerans Linked?

Celiac sjukdom kännetecknas av glutenintolerans vilket resulterar i inflammatorisk skada på tunn-tarmslemhinnan. Om du är glutenintolerant, kan du utveckla laktosintolerans om cellerna i kroppen som bryter ner laktos är skadade. Den laktosintolerans är typiskt tillfälligt när skador på tarm läker, enligt en artikel publicerad i "American Journal of Clinical Nutrition." Du bör konsultera en läkare för specifik medicinsk rådgivning angående ditt tillstånd.

gluten~~POS=TRUNC

Är glutenintolerans & amp; Laktosintolerans Linked?

Celiac är en ärftlig sjukdom där en person upplever irritation i kroppen när gluten förbrukas. Det kallas ibland med termen "glutenkänslig enteropati." När man har celiaki och äta gluten, inducerar kroppen en kronisk inflammatorisk respons vid stället för skada, vilket är den lilla-intenstinal slemhinnan. Du kan ha svårt att absorbera många näringsämnen, inklusive fettlösliga vitaminer som K, D, A och E. Du kan också vara bristfällig i järn, folsyra och kalcium.

Laktosintolerant

Är glutenintolerans & amp; Laktosintolerans Linked?

Personer med laktosintolerans erfarenhet svårt att smälta mjölksocker laktos. Att bryta ner laktos, behöver du enzymet laktas. Om du inte har tillräckligt laktas för matsmältningen, kan du känna sjuk efter att ha ätit produkter som innehåller mjölk. En individ med laktosintolerans kan få sin kalcium från alternativa källor, däribland konserverad lax, gröna bladgrönsaker, apelsiner, mandel, sojamjölk, tofu och kalcium-berikade produkter som apelsinjuice. Tala med din läkare om olika sätt att få tillräckligt med kalcium i kosten.

Förbindelse

När du har celiaki och äter gluten, kan villi längs tunntarmen väggar skadas genom inflammation. Villi är finger projektioner som arbetar i tunntarmen för att öka organets yta. Spetsen på villi ha på dem laktas, ett enzym som bryter ner laktos, enligt dietist Shelley Case. Som en följd av skador på villi utlöses genom intag av gluten, kan tarmen inte klarar av att bryta ner laktos.

symptom

Celiaki inte har typiska symptom, enligt Mayo Clinic. Vissa klagomål som du kan ha diarré, buksmärtor och uppblåsthet. Andra mindre uppenbara tecken som kan uppstå är depression, irritabilitet, en orolig mage, ledvärk, muskelkramper, munsår, hudutslag, bensjukdomar och stickningar i ben och fötter. Den malabsorption av näringsämnen kan leda till viktminskning, svaghet och trötthet, gråaktiga illaluktande avföring, hämmad tillväxt hos barn och benskörhet. Tecken du är laktosintolerant är diarré, kramper eller smärta i buken, gas och illamående.