XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Styrketräning övningar för 15-åringar

Trots gemensamma säkerhets oro, det är helt säkert för ungdomar att delta i styrketräning. Fokus bör ligga på att behärska träningsteknik, form och bygga styrka, snarare än att försöka sätta på muskler. Huruvida en 15-årig ser ökningar i muskler beror på deras kroppstyp och om de har gått igenom puberteten. Gör en uppsättning av åtta till 12 reps av varje övning.

Som börjar med Kroppsvikt

Tonåringar bör börja med grunderna styrketräning innan du flyttar till mer komplexa övningar. Börja med träning som består av kroppsvikt övningar, inklusive knäböj, utfall, armhävningar, pullups, sit-ups och bänk dips.

Flyttar till Machines

Derek Charlebois av TeenBodybuilding.com rekommenderar att tonåringar börjar genom att träna på styrketräning maskiner. Han tillägger att en full-kroppsvikt maskin träning för tonåringar innefattar förlängningar ben, ben lockar, maskin bänkpress, maskin rad, maskin biceps curl, triceps press nedåt, crunches och stående vadpress. Tonåringar bör inte följa en högintensiv eller bulk programmet tills de har gått igenom puberteten, eftersom de misslyckas med att ha de hormoner som behövs för muskelmassa och träningen kan orsaka skador på lederna eller separata tillväxtplattor. I stället är en styrketräningsprogram för tonåringar bör inriktas på att använda lättare vikter med övningar utförs vid ett större antal reps.

Med fria vikter

Teamet på University of Rochester Medical Center tillägger att tonåringar kan ha problem att passa in i vikt maskiner ordentligt och under sådana omständigheter, bör använda fria vikter. Med fria vikter, kan en 15-årig utföra knäböj, utfall, bröstpress, rader, axel press och overhead triceps förlängning. För att undvika att placera för mycket stress på leder och ligament medan en tonåring är fortfarande under utveckling, bör tonåringar använder lätta fria vikter så att de är i stånd att utföra 12 reps med relativ lätthet. Tonåringar bör övervakas hela tiden när du lyfter fria vikter för att hindra dem från att försöka lyfta osäkra laster. En vän bör fungera som spotter när hantlar.