XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Ergonomiska frågorna inom sjöfarten och ta emot


Chief ergonomiska problem som kan uppstå från arbetare inom sjöfarten och ta emot avdelningar arbetsrelaterade belastningsskador. Ibland kallas belastningsskador, WSMD är de som påverkar kroppens mjukvävnadsstrukturer. WSMD kan ske snabbt eller ta år att utveckla. Lastkajer, sortering på transportörer, och manuella lyft och hantering bidrar till det största antalet WSMD i lagermiljöer, enligt hela byggnaden Design Guide. Dessa skador kan förekomma i nacke, rygg eller armar, beroende på de exakta uppgifter en person utför.

Stående

Kvar i en styv stående position för längre arbetstid kan leda till ömma fötter, ländryggssmärta och stelhet i nacke och axlar. Sådana klagomål är vanliga bland dem som står under arbetet, inklusive personer inom sjöfarten och mottagande. En artikel publicerad av den kanadensiska Centrum för hälsa och säkerhet förklarar hur en persons kropp påverkas av hans eller hennes arbetsplats och de uppgifter som utförs. Sådana faktorer som placering av kontroller och omfattningen av repetitiva kroppsrörelser kan göra det svårt för arbetarna att vila sina muskler. I sin tur, blodtillförseln till dessa muskler minskar, vilket kan påskynda uppkomsten av trötthet och orsaka smärta i muskler som används för att bibehålla en upprätt position. Långvarigt stående kan också orsaka blod till poolen i benen och fötterna, vilket resulterar i venen inflammation och låsta lederna.

Lyft och Bock

Anställda utför ofta lyft och böja aktiviteter för att sortera paket och fabricera transportlådor. En sådan rörelse kan kräva överdriven kraft, vilka avtal muskler att deras maximala förmåga. Skador på muskler och stödjande vävnader kan uppstå utan tillräcklig vila mellan dessa aktiviteter. Tunga lyft kan också anstränga arbetstagarens rygg och placera den anställde vid risk för skador. Böja på bålen för att placera paket på pallar eller i tomma lådor också ställer belastningen på nedre delen av ryggen. En sådan besvärlig hållning kan sätta en anställd i riskzonen för att utveckla WMSD genom att orsaka inflammation och ett ökat tryck på nerver.

Besvärliga Posture av handleder

Tendonit, en inflammation i senor, är ett resultat av överanvändning eller besvärliga positioneringen av handleder eller axlar. Utan vila och tillräckligt med tid för att läka, kan senan bli förkalkade och permanent skadade. Inom sjöfarten och ta emot avdelningar, kan besvärliga positioneringen av handlederna för lyft, förpackning och redovisade leda till tendinit. Ytterligare riskfaktorer för tendinit inkluderar repetitiva uppgifter, och montering och hålla handverktyg.

Trycka och dra

Lastning och lossning avdelningar kommer sannolikt att kräva anställda att driva och dra paket med manuella vagnar och lastbilar, att glida paket över plana ytor och att linda eller omsluta objekt i förpackningsmaterial. Sådana gemensamma aktiviteter är orsaken till många skador. Som exempel kan nämnas tillbaka stukningar och nedgångar, och skador på fingrar, händer, fötter eller ben när klämmas mellan objekt. Situationer att undvika är sådana där skjuta eller dra sker med händerna ovanför axlarna eller nedanför midjan. Det är bäst att undvika att utöva kraft i mer än fem sekunder eller en annan än i framför kroppen vinkeln.