XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Amalgamsanering & amp; detox

Amalgam är en fyllning tandläkare använder ofta för att fylla skämda tänder. Dentalt amalgam har använts inom tandvården för mer än 150 år, och enligt American Dental Association, eller ADA, 100 miljoner amerikaner har denna typ av fyllning i munnen. Men biologiska tandläkare upp frågan om huruvida tandamalgam avge farliga gifter i människokroppen, som har sporrat en del människor att genomgå amalgamsanering i syfte att "detox".

amalgam

Enligt det nationella rådet mot hälsa bedrägeri eller NCAHF, tandamalgam innehåller mellan 43 till 54 procent flytande kvicksilver tillsammans med andra legeringar, inklusive silver, koppar, tenn och små mängder av palladium, indium eller zink. Även akrylmaterial används för att fylla tänder, är amalgam fortfarande i efterfrågan på grund av sin hållbarhet, styrka och låg kostnad. Säkerhets oro amalgamfyllningar uppstod eftersom när de placeras i eller tas bort från dina tänder, är en liten mängd kvicksilverånga släpps. Också av oro är att små mängder av kvicksilverånga frigörs när du tuggar. Överdriven kvicksilverexponering kan påverka dina njurar och hjärna, säger US Environmental Protection Agency, eller EPA.

Holistic Dentistry

Tyska integrativ cancerspecialist Josef Issels var en av de första läkarna att hävda att amalgam frigörs gifter i kroppen och enligt uppgift orsakat cancer, säger American Cancer Society, eller ACS. Issels hävdade att 98 procent av cancerpatienterna han behandlade hade rotfyllningar och hävdade att skämda tänder bör tas bort, inte fyllda, för att förhindra att farliga gifter kommer in i kroppen. På samma sätt, biologiska tandläkare tar mindre än konventionella konventionella sättet att karies. Vissa förespråkar att ersätta amalgam med akrylmaterial, medan andra främja avlägsna tänderna i stället för att fylla dem.

amalgam Oro

Purportedly, gifter frigörs av kvicksilver i tandamalgam få ödesdigra konsekvenser för hälsan. Enligt NCAHF har dessa "gifter" fått skulden för inte bara cancer, men depression, epilepsi, multipel skleros, bröstsmärtor, artrit, allergier, magsår, leukemi och mononukleos. Detta gav upphov till blomstrande bluff operationer som används av tandläkare av tvivelaktiga etik. Vissa använder en enhet som kallas en kvicksilverånga analysator som gav falska avläsning att övertyga patienter att "detox", medan andra förlitade sig på huden patch tester, hår analys och blod och urinprov.

Public Reaktion

De påstådda farorna med amalgamfyllningar och kvicksilver toxicitet var med i en 1990 del av "60 Minutes". Enligt NCAHF, skrämde visar några tittare till att deras fyllningar bort, inklusive en kvinna med Lou Gehrigs sjukdom, som tillbringade $ 10.000 och mer än 18 timmar i en tandläkarstolen bara för att upptäcka att hennes hälsoproblem inte förbättras. I mitten av 1990-talet, lämnat in flera patienter passar mot tandläkare för att ta bort friska tänder, säger ACS. Andra utövare prövotid eller hade sin legitimation tandläkare återkallas.

expert Insight

År 1986 American Dental Association, eller ADA, rådet för etik, stadgar och rättsliga frågor förklarade: "Borttagning av amalgam restaureringar från icke-allergisk patient enbart för den påstådda syftet att avlägsna giftiga ämnen från kroppen, när en sådan behandling är utförs på rekommendation eller förslag för tandläkaren, är felaktig och oetiskt. " Efter en period av studier och översyn, ADA bekräftade sin ståndpunkt i augusti 2009. Godkänd av amerikanska Food and Drug Administration som en medicinteknisk produkt, är tandamalgam anses både säker och effektiv. Men om du är bekymrad över kvicksilver här fyllnadsmaterialet, EPA påpekar att andra alternativ finns tillgängliga, inklusive de som gjorts av harts, porslin och guld.