XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Roseacea kan hänvisa till en rad hudåkommor, från enkla rodnande och rosiness i ansiktet på en mer ihållande rodnad tillsammans med papler och pustler. Papler och pustler, som avser respektive upphöjda lesioner i ansiktet och finnar som orsakas av roseacea, skiljer sig från akne. För dem med svår roseacea kan huden bli grov och har strukturen av en apelsinskal och näsan kan bli röd och uppsvällda.

antibiotika

Antibiotika kan förskrivas för att behandla rodnad i samband med roseacea, liksom inflammation och finnar. De kan vara oral eller topisk och är utformade för att döda bakterier. Många patienter börjar med en stark antibiotikum och sedan byta till en aktuell antibiotika som roseacea symtomen förbättras. Enligt International Roseacea Foundation, läkare försiktighet att antibiotikaresistens kan utvecklas med fortsatt antibiotikabehandling, så antibiotika bör användas med måtta för roseacea behandling. Specifika antibiotika används för att behandla roseacea inkluderar erytromycin, erytromycin, metronidazol, klindamycin och sulfacetamid. Förbättring av symtomen börjar vanligtvis märkas inom en månad, och kan vara dramatiska efter två månader av antibiotika.

Receptbelagda mediciner

Andra receptbelagda läkemedel kan vara användbara vid behandling av roseacea och dess symptom. Noritate är användbar för behandling av inflammation i samband med roseacea och för att reducera rodnad och blotchiness associerad med roseacea. Metronidazol är en aktuell recept grädde som används för att behandla akne i samband med roseacea, och har visat sig vara effektiva för att minska förekomsten av sår och rodnad i samband med roseacea. BenzaClin och Clindamycin är två andra aktuella receptbelagda behandlingar som har visat sig användbara vid behandling av akne i samband med roseacea.

Steroider

Steroider eller kortison krämer, får aldrig användas för att behandla roseacea. Dessa steroida krämer, som används för att behandla andra hudåkommor, kan faktiskt producera en form av roseacea kallas "steroid roseacea." Om du har tillämpat steroid krämer i ansiktet för att behandla andra hudåkommor, inklusive eksem, kan dessa steroid krämer faktiskt orsakar din roseacea.

Receptfria behandlingar

Det finns ett antal over-the-counter botemedel rekommenderas för roseacea och roseacea symtpoms. Den internationella Roseacea Foundation säger att inledande studier har visat Roseacea-LTD att vara effektiva vid behandling av inflammation, rodnad och akne i samband med roseacea. Grunden uppgav att de flesta kunder ser en synlig förbättring av roseacea symptom inom några dagar till två veckor efter påbörjad användning av Roseacea-LTD. En liknande produkt, som kallas Rosacure, rekommenderas också.
Cetaphil Gentle Cleanser, en over-the-counter ansikte tvätt rengöringsmedel, rekommenderas av International Roseacea Foundation som den bästa rengöringsmetod för patienter med roseacea.
Slutligen rekommenderar International Roseacea foundation Vanicream hud lugnande kräm

Behandlingar för att undvika

Patienter med roseacea bör undvika att använda akne krämer för att försöka bota eller behandla deras roseacea, även om symptomen verkar se ut akne. Acne mediciner innehåller ingredienser som kan irritera känslig hud. Laserbehandlingar och kemisk peeling bör också undvikas.