XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Kanot Paddle Tekniker


Paddling över en avskild sjö som solen går upp över de omgivande bergen är en lugnande och fredlig erfarenhet, men utan ordentlig paddeltag, kan det vara mer tröttsamt än det behöver vara. Det finns flera olika paddeltag, var och en med sina fördelar, och med hjälp av stroke som är rätt för dig kan öka din hastighet och kontroll, samt spara på energi.

J-Stroke

J-Stroke är en kombination av två paddeltekniker, och det är en effektiv metod för att öka både hastighet och kontroll. Den första delen av den J-Stroke är ett rakt framåt arbetsslag med paddeln nästan vinkelrät mot vattnet och bladet helt nedsänkt. Den andra och viktigaste delen av slaget är den roderpartiet, som orsakar den J-form som slaglängden är uppkallad efter. Roder delen består av en yttre svep av paddeln med din nedre handen, trycka kanoten från paddeln.

Draw Stroke

Den insugningsslag är i huvudsak motsatsen till den J-Stroke, och kombinationen av de två kan du paddlar från endast en sida av båten utan att vända. Dragningen stroke drar kanoten mot paddeln i stället för att trycka bort det. Det är väl utförd genom att placera bladet i vattnet parallellt med kanoten och dra den mot dig. Sedan, för att gå framåt, är bladet vänt vinkelrätt mot kanoten och sköt bakåt.

Svepnings Stroke

Svep stroke används för att driva bågen från paddeln och dra aktern mot paddeln, alltså vända kanoten. Det kräver bara hälften av paddelbladet ska placeras i vattnet vid en vinkel Paddeln, som sträcker sig bort från kanoten, skapar en stor, svepande båge.

Den indiska Stroke

Den indiska stroke, även känd som den kanadensiska stroke, är användbar för att paddla en rak kurs, även i hård vind eller forsar. Den består av en kontinuerlig ovalformad rörelse hos paddeln i vattnet. Den indiska slaget utförs genom att placera paddelbladet i vattnet vinkelrätt mot kanoten och skjuta rakt bakåt med en kraftslag. Vid slutet av arbetsslaget, är bladet roteras så den är parallell med kanoten och det finns inget vattenbeständighet. Därefter paddeln flyttas fram för att förbereda för en annan stroke.