XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Kan jag använda mineralolja på en baseball handske?

I mitten av 1890-talet, började basebollspelare handskar på fältet, vilket oundvikligen gav upphov till den praxis som oljning sina handskar. Basebollspelare vet vikten av en fin, rade handske. Gnugga på en liten mineralolja en gång varje säsong kommer att mjukna och bevara skinnhandske för år av fortsatt användning.

Definition

Mineralolja, eller babyolja, är flytande petroleum, som är en biprodukt vid destillation av petroleum för att producera bensin och andra petroleumbaserade produkter från råolja. Oljan är färglös och sammansatt huvudsakligen av alkaner och cykliska paraffiner, och förbinds till vaselin. Lågt i pris och finns i alla apotek, är mineralolja ett bra alternativ till de flesta tillverkarens baseball handske oljor eller balsam.

Historia

Under många år, spelare som används neatsfoot olja som ett balsam. Neatsfoot var oljan som kom från kokande benet ben kor. Med tiden kan dock neatsfoot olja oxidera och tenderar att öka läder förfall. Spelare började experimentera med andra smörjmedel för sina handskar, från skokräm till babyolja, som båda fortfarande är vanligt idag.

fördelar

Enligt boken "Glove frågor: The Romance, historia och tradition av baseball handske" av Noah Liberman håller mineralolja porerna i lädret öppna och i själva verket håller lädret "levande" samtidigt som en mjukgörande tillstånd. Mineralolja är användbart som ett skyddande vattentät beläggning för lädret. Det är också ett effektivt insektsmedel, som är kan vara användbart på en fuktig sen sommarkväll, särskilt i Mellanvästern, när avels knott och mygg tenderar att svärma ballfields.

oro

En ny handske ska inte oljas för att bryta den. Olja är avsett att skydda handsken från att torka ut när den inte används. Vid tillämpning av olja till handsken, vara noga med att inte överdriva det på beloppet. Låt oljan dra in och sedan gnugga in det, men inte lämna det våta. Våt läder försämras snabbare.